Gå til innhold

Grove pannekaker


Luzi

Anbefalte innlegg

Til helga får jeg besøk av besteveninna mi, som skal bo hos meg mens hun er i byen. Hun er veldig helsebevisst, og spiser ingenting som er usunt. Alikevel vil jeg lage en litt spesiell frokost, så jeg tenkte på å steke grove pannekaker til frokost :)

Jeg søkte litt rundt på forumet, men jeg kunne ikke finne noen tråd for dette. Kunne noen av dere være så snill å hjelpe meg med en oppskrift? Og helst så sunn som mulig. (så får heller jeg pøse på med syltetøy for å få dekket søtbehovet mitt :ler: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Kristin_

Lag pannekaker med havremel! Det er kjempegodt! Havremel har de på de fleste store matbutikker, jeg kjøper på Meny. Bare bytt ut det vanlige melet med havremel (jeg bytter ut alt, men du kan også bruke en blanding) ellers bruker du bare en helt vanlig pannekakeoppskrift!

Ikke bruk sammalt mel i stedet, det er dårlig!

Endret av Kristin_
Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk for tips, da står havremel på handlelista mi:)

(noen som har en god pannekake oppskrift? :ler: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke lagd havremelspannekaker, men oppskrift på pannekakerøre er stort sett veldig enkelt:

Mel (ca 200-250 gr pr 7,5 dl melk)

Melk

litt salt

egg (2 egg pr 7,5 dl melk ca?)

Smeltet smør, for eksempel 2 ss (gjerne litt mer) pr 7,5 dl melk.

Ha mel og salt i en bolle, bland egg og væske (og smeltet smør) og ha i, rør og spe ut til du får en passe røre, den skal være rimelig flytende. La svelle i minst en halvtime.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er ikke helt pannekaker, mer lapper, men jeg spiser de til frokost hele tiden, og synes de er kjempegode!

Grove bananlapper

2 ss flytende honning

80 g havrekli

160 g grovt sammalt rugmel

2,5 ts bakepulver

En god porsjon linfrø

Kardemomme

ca 3 dl vann

2 ss rapsolje, eller annen smakfri matolje

1 banan

Slik gjør du:

1. Bruk en teflonstekepanne og varm honningen på medium/lav varme til den blir flytende. Tilsett havreklien, rør rundt, og riste blandingen til den blir gyldenbrun og lukter litt nøtteaktig, på medium/høy varme

2. I mellomtiden har du blandet sammen det tørre, og har most klar en banan.

3. Tilsett den honningristede havreklien, og bland godt.

4. Ha i oljen og vannet, og rør til du får en fin og litt tykk røre. Ha i bananen, rør rundt

5. Stekes rett i teflonpanne, uten olje eller smør, på medium/høy varme

Disse er kjempegode som de er, og er også veldig gode med ekte maplesyrup på :wow:

God frokost! :spise::sol:

Endret av Rainbow Brite
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

åå, det hørtes knall godt ut. Skal få prøvd det ut en dag :)

Fortell hva du synes da! Gøy med tilbakemelding! :jepp::sol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er kanskje litt sent men jeg legger den nå inn allikevel....:

Pannekakerøre

1 ½ dl sammalt hvete finhvete

1 ½ dl hvetemel

1 ts salt

5 dl melk

4 egg

1 revet gulrot

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...