Gå til innhold

Oppskrift på pastasaus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fant en oppskrift på pastasaus her inne for 2-3 år siden (eller mer....) Lurer på om det er mulig å finne tilbake til den?

Laget den flere ganger, og frøs ned porsjoner.

Tror jeg brukte den som basis til pizzasaus også.

Det jeg husker av ingredienser er:

tomater (hermetiske eller rå)

hel anis

sukker

salt

masse godt krydder jeg ikke husker :tristbla:

Noen som har den fjerneste ide om hva jeg mener?

Videoannonse
Annonse
Gjest rikkerikke
Skrevet

Har ikke den, men har blitt anbefalt en annen:

1 boks tomatpure

1 boks finkakkede hermetiske tomater

masse hvitløk

basilikum/rosmarin

1 ts sukker

en dæsj matvin (12% fra ICA f.eks)

litt rødvinseddikk

litt kejtajp manis soyasaus (indisk)

saften av 1 lime

Kokes i 30-45 minutter

Kanskje du kan kombinere denne med "dine" krydder?

Gjest rikkerikke
Skrevet

Etter koking i såpass lang tid er det antagelig mest en pizzasaus....

Skrevet

Tips til krydder:

Allehånde (særlig hvis du steker kjøtt/karbonadedeig til)

Timian

Oregano

(Rosmarin

Estragon)

Hvitløk

Basilikum - haes i til slutt, mister mesteparten av smaken om du har den i fra begynnelsen. Krydderne ovenfor kan såvidt jeg vet koke med hele tiden.

Smak til med salt og pepper.

Ellers er det jo endel som bruker ansjos i pastasaus, men jeg har ikke prøvd det :)

Skrevet
Etter koking i såpass lang tid er det antagelig mest en pizzasaus....

Mange gode orginale italienske pastasauser skal kokes leeeeenge...

Skrevet

4 svært enkle pasta"sauser" som jeg bruker når jeg er veeldig sulten og vil ha mat NÅ!

1. Riv parmesan over pastan, ha på litt sitronsat, salt og kanskej en slags urt.

2. Kok egg, og knus den med fingrene over pastaen, ha på olivenolje (eller smeltet smør..mm.. :rodme: ), salt og pepper.

3. Pasta, gode tomater, basilikumblader, olivenolje, salt og

pepper.

4. Pasta, pesto rosso, finhakket rødbeter og cherrytomater.

Skrevet
Etter koking i såpass lang tid er det antagelig mest en pizzasaus....

Pastasaus er best om den kokes leeenge :sikle::)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...