billie Skrevet 27. oktober 2007 #1 Del Skrevet 27. oktober 2007 Har kjøpt et mega gresskar som jeg tenkte å lage lykt av. Men siden jeg først har kjøpt et gresskar så ville det jo være en skam å kaste alt kjøttet inni. Noen som har noen gode oppskrifter med pumpkin i? Lyst til å prøve bl.a pumpkin pie og annen bakst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 28. oktober 2007 #2 Del Skrevet 28. oktober 2007 (endret) Er du også interessert i middagsoppskrifter? Endret 28. oktober 2007 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 28. oktober 2007 #3 Del Skrevet 28. oktober 2007 Salsera: Jeg vil gjerne ha både middagsoppskrifter og andre oppskrifter. Lagde en nyyydelig gresskarsuppe i fjor, men finner ikke igjen oppskriften... Etter den suppa fikk i hvertfall vi smaken på gresskar Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
billie Skrevet 28. oktober 2007 Forfatter #4 Del Skrevet 28. oktober 2007 Jada! er nysgjerrig på det meste av mat laget av gresskar... har aldri smakt det før. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 29. oktober 2007 #5 Del Skrevet 29. oktober 2007 Gresskar er godt i risotto, bytt gjerne ut risen med spelt eller hirse. Eurydikes versjon med byggryn passer sikkert også godt til gresskar. I tillegg til gresskarsuppen nedenfor anbefaler jeg å lage en enkel gresskarsuppe og tilsette litt ingefær. Du kan også ovnsbake biter sammen med biter av rotgrønnsaker og bruke dem som tilbehør. Indisk gryte med kikerter og gresskar 1 kg gresskar (uten skall) ca. 80 gr. kikerter, legges i bløt dagen før 1 ts gurkemeie 1 ts spisskummen 1 ts koreander 1 løk litt hvitløk salt, pepper og paprika olje Varm opp olje, tilsett krydder og surr dem et par minutter før du tilsetter løk og hvitløk. Surr til løken er blank. Tilsett kikerteroh gresskar, hell på litt vann og la det småkoke i 25 minutter. Smak til med salt, pepper og paprika, og server med med f.eks. raita og nan. Gresskarsuppe med ris og gresskarkjerner 100 g naturris 500 gresskarkjøtt i terninger 1 løk, hakket 1 fedd hvitløk, knust 1 stor tomat eller to mindre, flådd, fjern frøene og skjær i biter 2 ss smør noen timianblad 500 g grønnsaksbuljong 1 dl fløte 1-2 ss balsamico bianco salt pepper 2 ss ristede gresskarkjerner eventuelt gresskarkjerneolje Legger ut noen gresskaroppskrifter: Gresskarsuppe med ris og gresskarkjerner 100 g naturris 500 gresskarkjøtt i terninger 1 løk, hakket 1 fedd hvitløk, knust 1 stor tomat eller to mindre, flådd, fjern frøene og skjær i biter 2 ss smør noen timianblad 500 g grønnsaksbuljong 1 dl fløte 1-2 ss balsamico bianco salt pepper 2 ss ristede gresskarkjerner eventuelt gresskarkjerneolje Kok risen for seg. Smelt smør, la løk, hvitløk og gresskar dunste en liten stund, tilsett tomat, timian og buljong, kok opp og la det småkoke i 25-30 min. Purer suppen, tilsett fløte og balsamico. Tilsett den kokte risen, varm opp igjen og smak til. Serveres med gresskarkjernene strødd over og eventuelt med litt ojle. Legger ut noen gresskaroppskrifter: Gresskarsuppe med ris og gresskarkjerner 100 g naturris eller villris 500 gresskarkjøtt i terninger 1 løk, hakket 1 fedd hvitløk, knust 1 stor tomat eller to mindre, flådd, fjern frøene og skjær i biter 2 ss smør noen timianblad 500 g grønnsaksbuljong 1 dl fløte 1-2 ss balsamico bianco salt pepper 2 ss ristede gresskarkjerner eventuelt gresskarkjerneolje Kok risen for seg. Smelt smør, la løk, hvitløk og gresskar dunste en liten stund, tilsett tomat, timian og buljong, kok opp og la det småkoke i 25-30 min. Purer suppen, tilsett fløte og balsamico. Tilsett den kokte risen, varm opp igjen og smak til. Serveres med gresskarkjernene strødd over og eventuelt med litt ojle. Gresskar-røsti 400 g poteter, grovt revet 4000 g gresskarkjøtt, grovt revet 1 fedd hvitløk 2 egg 75 g hvetemel salt pepper muskat 3 ss hakket persille Bland alt, og stek små kaker i litt olje, ca. 4 min på hver side. Serveres med en salat og kanskje en fetadip? (Bland fetaost, creme fraiche eller kesam, tilsett litt vann (til passende konsistens, smak til med krydder) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NullHull Skrevet 30. oktober 2007 #6 Del Skrevet 30. oktober 2007 Og hiv ikke gresskarfrøene!! De kan bli sunt og godt snacks Frøene skylles og legges på et håndkle eller bakepapir og tørkes. Deretter tørristes de i en tørr stekepanne med mye salt i 10 – 15 minutter. Det er viktig at pannen ristes hele tiden slik at frøene ikke brennes! Evt kan du spre de utover et stekebrett, gjerne på bakepapir, og riste de i ovnen på ca 220 grader i 10-15 min, eller til de er gylne. Også her er det viktig å riste på de så de ikke brennes. Skal du spise de som snacks kan du også krydre de med f.eks. garam masala eller annet smaksterkt krydder du måtte like. Nøytrale er de kjempegode i salat, eller i brøddeigen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå