Gjest Gjest Skrevet 20. oktober 2007 #1 Del Skrevet 20. oktober 2007 Jeg skal lage laks med pasta og grønnsaker, men mangler en saus. Noen som har smakt en saus som kan passe til det jeg skal lage? Tar gjerne i mot generelle saus-til-laks-tips, f.eks. til gratinering. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amalie_85 Skrevet 20. oktober 2007 #2 Del Skrevet 20. oktober 2007 Carbonara Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. oktober 2007 #3 Del Skrevet 20. oktober 2007 Ok, og så bare steke laksen i biter? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amalie_85 Skrevet 20. oktober 2007 #4 Del Skrevet 20. oktober 2007 som man ønsker kan man vel egentlig tilberede laksen! Har ikke så mye å si føler jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 20. oktober 2007 #5 Del Skrevet 20. oktober 2007 Jeg skal lage laks med pasta og grønnsaker, men mangler en saus. Noen som har smakt en saus som kan passe til det jeg skal lage? Til laks og pasta bruker jeg creme fraiche. Koker den sammen med laksen på slutten av steketiden til laksen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Neria Skrevet 21. oktober 2007 #6 Del Skrevet 21. oktober 2007 Dette er en veldig enkel oppskrift på laks og pasta. Kok opp vann Ha pasta, laksebiter og biter av brokkoli i det kokende vannet og kok til pastaen er ferdig. Hell av vannet og ha en boks med mager kesam over, samt litt sitronsaft og nykvernet salt og pepper. Da blir det saus uten å lage saus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FantasDick Skrevet 22. oktober 2007 #7 Del Skrevet 22. oktober 2007 Smakte en nydelig saus til laks hos svigermor her om dagen! Setersmør, rømme og dill! Høres forferdelig ekkelt ut, men jeg tror det er den beste sausen jeg har smakt.. :rødme: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pet Skrevet 22. oktober 2007 #8 Del Skrevet 22. oktober 2007 Dette er en veldig enkel oppskrift på laks og pasta. Kok opp vann Ha pasta, laksebiter og biter av brokkoli i det kokende vannet og kok til pastaen er ferdig. Hell av vannet og ha en boks med mager kesam over, samt litt sitronsaft og nykvernet salt og pepper. Da blir det saus uten å lage saus Blir ikke laksbitene tørre hvis de koker i 12 minutter? Høres veldig godt ut, men lurer bare litt på koketiden for laksen. Holder det ikke med fem minutter hvis den er skåret i biter? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Neria Skrevet 22. oktober 2007 #9 Del Skrevet 22. oktober 2007 Blir ikke laksbitene tørre hvis de koker i 12 minutter? Høres veldig godt ut, men lurer bare litt på koketiden for laksen. Holder det ikke med fem minutter hvis den er skåret i biter? Jeg pleier oftest å bruke pasta som koker i 7 minutter. Og da slipper jeg først pastaen i gryta og så laksen litt etter. Men hvis man har pasta som koker lengre går det sikkert an å time det hele sånn at pastaen har kokt en 5-6 minutter før man slipper laksen oppi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_cili_* Skrevet 19. august 2009 #10 Del Skrevet 19. august 2009 Til laks og pasta bruker jeg creme fraiche. Koker den sammen med laksen på slutten av steketiden til laksen. Enig, det er kjempe godt. Retten blir ekstra bra hvis du tar ut laksen like før den er ferdig stekt og legger den til side. Så blander du inn creme fraiche eller rømme og lar det koke inn sammen med stekeskyen alene. Når den har kokt inn legger du lakseskivene tilbake sammen med sausen og lar den trekke de siste gjenværende minuttene.. På denne måten unngår du at laksen "smuldrer opp" og blir til en slags grøt og det ser dermed mye mer delikat ut og du beholder fortsatt smaken. mm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå