Gjest gjest1 Skrevet 3. april 2003 #1 Del Skrevet 3. april 2003 REINE DE SABA (sjokolade og mandelkake) til form ca 20 cm i diameter (smøres og drysses med mel) 120 g. kokesjokolade ( helst mørk valrhona, eller annen sjokolade med 70% kakaoinnhold) 2 ss rom eller kaffe 110 g. smør (gjerne usaltet) 1 3/4 dl. sukker 3 eggeplommer 3 eggehviter klype salt 1 ss sukker 60 g. malte mandler 1/4 ts mandelessens 60 g siktet hvetemel smelt sjokolade og kaffe/rom over vannbad visp smør og sukker hvitt, rør godt inn eggeplommer. Visp eggehviter. Start med ren bolle (porselen/stål, IKKE plast) ren visp, visp til eggehvite skummer, tilsett salt, visp til mye topper, tilsett sukker og visp til du har stive topper. rør mandeler og mandeldråper og smeltet sjokolade inn egg- og smørblandingen. Rør inn 1/4 av eggehvitene. Skjær så forsiktig inn 1/3 av eggehvite, dryss på 1/3 hvetemel og skjær inn i eggehviten. Fortsett med eggehvite og mel annenhver gang til alt er brukt opp. ha i smurt form, jevn ut på toppen og stekmidt i ovn ca 25 min på 175 grader. Vær obs på tiden siden ovner kan varier i varmen. Kaken skal være gjennomstekt ytterste 6-7 cm og myk i midten. Hvis du bruker en større form tar kaken kortere tid. La kjøle i formen i 10 min før du tar den ut og lar den avkjøle helt. før du tar på glasur Jeg bruker denne glasuren,men lager mer enn oppskriften for jeg synes glasur er godt :D Du kan igrunn bruke akkurat den glasuren du liker best 60 g. sjokolade 1 ss kaffe / rom 3 ss usaltet smør smelt sjokolade over vannbade. Ta av vannbadet og rør inn smøret mens sjokoladen avkjøler til den får smørkonsistens. Jeg bruker å pynte kaken med sjokoladespon tilslutt TIPS: kaken har ikke hevemiddel, så vær obs på at du ikke slår luften ut av eggehvitene når du skjærer den inn i deigen. Fordi kaken nesten ikke inneholder mel blir den kremet og saftig, nam nam :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snehvit Skrevet 3. april 2003 #2 Del Skrevet 3. april 2003 Mmm... tusen takk, onyx! :D Denne skal prøves ut ved første anledning - Valrhona er fantastisk! Jeg går ut fra at det er ekte rom som inngår i oppskriften (ikke romessens)? Tror du i så fall det går an å skifte ut rom med konjakk (så slipper jeg å kjøpe en hel flaske rom bare for å bruke noen få spiseskjeer i kaken)? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kreps Skrevet 3. april 2003 #3 Del Skrevet 3. april 2003 MMM høres godt ut!!! :kgsmil: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 3. april 2003 #4 Del Skrevet 3. april 2003 jepp, bare ekte rom, ikke ekkel essens :D Du kan sikkert bytte den ut med noe annet. Jeg har brukt forskjellige ting; konjakk, whisky og appelsinlikør (husker ikke hva den heter) er faktisk veldig godt. En skikkelig sterk espressokaffe kan også godt brukes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snehvit Skrevet 6. april 2003 #5 Del Skrevet 6. april 2003 Nå har jeg laget (og ikke minst smakt på) denne kaken, onyx! Og den var virkelig nydelig - samboeren min fikk helt stjerner i øynene etter å ha smakt den første biten. :D Kaken ble utrolig saftig, og hadde en deilig ettersmak. Jeg brukte konjakk i stedet for rom, og det ble kjempegodt! Jeg doblet mengden av glasur, og alt ble brukt på kaken. Kaken ble servert med pasjonsfruktsausen som du anbefalte, og også denne smakte fortreffelig. Så tusen takk for oppskriften - denne kommer jeg virkelig til å bruke flere ganger! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 9. april 2003 #6 Del Skrevet 9. april 2003 Glad du likte den :D Lagde den en gang til min samboers brødre. De liker vel egentlig ikke skololadekake for de synes de blir fort tørre. Men denne gikk rett ned :D Den har forresten ganske god holdbarhet. Dessuten er det kjempegodt å varme den littegrann i mikroen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snehvit Skrevet 9. april 2003 #7 Del Skrevet 9. april 2003 Den har forresten ganske god holdbarhet. Det tror jeg egentlig ikke er så veldig viktig når det gjelder akkurat denne kaken - den blir nok borte lenge før den er i nærheten av å bli gammel! Mine foreldre kom på besøk dagen etter jeg hadde laget den, og da var litt over halve kaken igjen. Den ble borte på null komma niks, og det ble nærmest en kamp om å få tatt flest mulig kakestykker før fatet ble tomt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå