Meaty Skrevet 16. september 2007 #1 Skrevet 16. september 2007 Min samboer har dilla på Walkers shortbread, og jeg må medgi at de er fantastisk gode. Dessverre koster de en hel formue her i landet (nesten 50 kr for en liten pakke), og når vi går tom for det vi kjøper på turer til UK så skulle jeg likt å bake dem selv. Er det noen som har en god oppskrift? Jeg vet at det finnes mange forskjellige på nettet men har lyst til å høre om folks erfaringer her...
Antoinette Skrevet 17. september 2007 #2 Skrevet 17. september 2007 Nigella Lawsons oppskrift på shortbread er knallbra. 125g smør 55g sukker 180g mel Method 1. Heat the oven to 190C 2. Beat the butter and the sugar together until pale. 3. Stir in the flour to get a smooth paste. Turn on to a work surface and gently roll out until the paste is 1cm/½in thick. 4. Cut into rounds or fingers and sprinkle with a little extra caster sugar. Put on a baking sheet and chill for 20 minutes. Bake in the oven for 15-20 minutes until pale golden. Cool on a wire rack. 2
Bokormen Skrevet 17. september 2007 #3 Skrevet 17. september 2007 Har aldri smakt shortbread, bare sett det i butikken og hørt om det,så lurer litt... blir det noe lignende Mariekjeks, eller?
Antoinette Skrevet 17. september 2007 #4 Skrevet 17. september 2007 Shortbread minner mer om Serinakaker og har skikkelig smørsmak.
Meaty Skrevet 17. september 2007 Forfatter #5 Skrevet 17. september 2007 Antoinette, tusen takk for oppskrift! Satser på å overraske samboer'n til helga Shortbread minner mer om Serinakaker og har skikkelig smørsmak. Dette er akkurat sånn jeg pleier å beskrive det til folk også! Mmmm....det er kjempegodt!
Gjest Gjest Skrevet 18. september 2007 #6 Skrevet 18. september 2007 Burde man ikke ha i litt salt også?
Antoinette Skrevet 18. september 2007 #7 Skrevet 18. september 2007 Noen oppskrifter sier at man skal ha i 1/2 ts salt ja. Jeg bruker ikke det siden det er salt i smøret.
Gjest Gjest Skrevet 18. september 2007 #8 Skrevet 18. september 2007 ok, greit. Selv bruker jeg nemlig alltid usaltet smør.
Bokormen Skrevet 18. september 2007 #9 Skrevet 18. september 2007 Åja! Da høres det ut som noe som passer veldig godt til julegavekurven min...
Antoinette Skrevet 18. september 2007 #10 Skrevet 18. september 2007 Shortbread er supert å gi bort i en gavekurv, jeg baker det ofte når jeg skal ha kaffegjester, dessuten er det fint å ha på standby i en kakeboks.
Meaty Skrevet 21. september 2007 Forfatter #11 Skrevet 21. september 2007 Jeg prøvde oppskriften i dag, og samboern ble veldig fornøyd! Han fikk ikke lov å være på kjøkkenet da jeg lagde dem, det skulle jo være en overraskelse men han sa at han kjente på lukta hva jeg bakte Så det ble fulltreffer ja! Men neste gang tror jeg at jeg skal lage dobbel porsjon, denne oppskriften ble ca. 20 "fingers" og det holder nok ikke lenge her i huset... Takk igjen
*Tone* Skrevet 26. september 2010 #12 Skrevet 26. september 2010 Nigella Lawsons oppskrift på shortbread er knallbra. 125g smør 55g sukker 180g mel Method 1. Heat the oven to 190C 2. Beat the butter and the sugar together until pale. 3. Stir in the flour to get a smooth paste. Turn on to a work surface and gently roll out until the paste is 1cm/½in thick. 4. Cut into rounds or fingers and sprinkle with a little extra caster sugar. Put on a baking sheet and chill for 20 minutes. Bake in the oven for 15-20 minutes until pale golden. Cool on a wire rack. Jeg forestiller meg at disse vil flyte veldig utover idet de kommer i ovnen. Stemmer det? Walkers sine er jo helt rette og fine med en tydelig kant.
Megana Skrevet 26. september 2010 #13 Skrevet 26. september 2010 Så det ble fulltreffer ja! Men neste gang tror jeg at jeg skal lage dobbel porsjon, denne oppskriften ble ca. 20 "fingers" og det holder nok ikke lenge her i huset... Takk igjen Hvordan synes dere de smakte i forhold til Walkers kjeksene? Jeg har også helt dilla på disse, og vi kjøper de alltid med hjem når vi er i London <3
Gjest navnelapp Skrevet 26. september 2010 #14 Skrevet 26. september 2010 Dei flyt ikkje særleg mykje ut. Eg brukar same oppskrifta, og her er bilde av dei: http://altgodt.wordpress.com/2009/06/05/dei-enklaste-kjeksa/
Hildegard Skrevet 27. september 2010 #15 Skrevet 27. september 2010 Har dem i ovnen nå! Tok en annen vri da, rullet deigen til en tykk pølse, la den i frysen ca 8-10 min og skar deretter passe tykke skiver og satte dem i ovnen. Tar kortere tid enn å kjevle ut og stikke ut, og så la de stå kaldt i 20 minutter. Men vet jo ikke hvordan de blir, men det dufter deilig:).
Auri Skrevet 29. september 2010 #16 Skrevet 29. september 2010 Abonnerer! Halvt engelsk og vokst opp med shortbread, ingenting som gjør meg lykkeligere... Så denne oppskriften skal prøves!!!!
Pingting Skrevet 29. september 2010 #17 Skrevet 29. september 2010 dessuten er det fint å ha på standby i en kakeboks. Gåkke an å ha shortbread på standby, vel!
Meaty Skrevet 29. september 2010 Forfatter #18 Skrevet 29. september 2010 (endret) Nå er det altså tre år siden jeg først prøvde denne oppskriften, og jeg har brukt den mange, mange ganger siden. Alle i min familie som har smakt sier at dette er bedre enn all verdens tradisjonelle norske småkaker. I fjor ga jeg forresten svigermor i Belfast en stor porsjon til jul, og hver gang jeg er på besøk så nevner hun dette. Og sønnen hennes (altså min samboer) er fortsatt like begeistret, og foretrekker mine hjemmelagede shortbread fremfor Walkers. Bedre kompliment enn det kan man vel ikke få. Og til *Tone* som lurte på om de flyter utover; nei, det gjør de ikke. De "hever" seg littegrann i ovnen, men de beholder fasongen kjempefint. Evig takknemlig for at Antoinette delte denne oppskriften! Endret 29. september 2010 av Meaty
Meaty Skrevet 29. september 2010 Forfatter #19 Skrevet 29. september 2010 Gåkke an å ha shortbread på standby, vel! Bli'kke mye standby her, i hvert fall!
Gjest navnelapp Skrevet 30. september 2010 #20 Skrevet 30. september 2010 Kvar gong det er klasseavslutning blir sønnen min bedt om å bake desse kjeksa. (Det er han som bakar i bloggartikkelen.) Alltid like stor suksess, og han er alltid like stolt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå