Gjest bada Skrevet 2. september 2007 #1 Del Skrevet 2. september 2007 Er det mange her som bruker tørkede erter? En ting som er litt rart er at selv den minste søndagsåpne butikk har tørkede eter i sortimentet sitt, mens matvarer som er mer "vanlige" etter mine begreper mangler helt. Jeg må tilstå at jeg nesten aldri har brukt tørkede erter tidligere, bortsett fra til forsteking av paiskall. De få gangene jeg har laget ertestuing har jeg brukt hermetiske erter. Nå har jeg imidlertid "gjenoppdaget" tørkede erter. Det er jo en fantastisk ingrediens - særdeles rimelig, tilgjengelig og veldig sunt. Det krever bare litt planlegging i og med at de må bløtlegges først, og at de har lang koketid. Spørsmålet mitt er altså: Bruker du tørkede erter? Og hva bruker du dem til i såfall? Jeg har forresten brukt dem til grønn og gul ertesuppe de siste dagene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 2. september 2007 #2 Del Skrevet 2. september 2007 Gule erter til ertesuppe, grønne erter til ertestuing. (Mangler visst litt fantasi innen "tørkede erter-feltet".) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bokormen Skrevet 2. september 2007 #3 Del Skrevet 2. september 2007 Kommer ikke på annet enn erstestuing og ertesuppe jeg, gitt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Thelma :-) Skrevet 2. september 2007 #4 Del Skrevet 2. september 2007 Jeg bruker dem til erterstuing .. grønne, vel og merke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 2. september 2007 #5 Del Skrevet 2. september 2007 Gule erter til ertesuppe, grønne erter til ertestuing. (Mangler visst litt fantasi innen "tørkede erter-feltet".) Det samme gjør jeg. Har alltid hjemmelaget grønn ertestuing i fryseren. Det er så mye bedre enn ertestuing fra pose. Av gule erter og en svineknoke + litt til, blir det den nydeligste ertesuppe. Mangler sikkert fantasi jeg også, for jeg kommer ikke på andre måter å bruke tørkede erter på. Men disse tradisjonsrike rettene er vel ikke så verst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 2. september 2007 #6 Del Skrevet 2. september 2007 Ikke så fantasifullt, men gul ertestuing er jo veldig godt til alle typer saltet og røkt kjøtt, og til raspeball. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mini_me Skrevet 2. september 2007 #7 Del Skrevet 2. september 2007 Jeg bruker sjelden tørkede erter, det blir helt til ertersuppe og stuing... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Drua Skrevet 2. september 2007 #8 Del Skrevet 2. september 2007 Jeg liker ikke erter, så jeg bruker det ikke til annet enn til paiskall. Men, du har et poeng, erter er noe alle butikker har- av en eller annen grunn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sativa Skrevet 3. september 2007 #9 Del Skrevet 3. september 2007 Før pleide jeg å putte tørkede erter i munnen og skyte dem på broren min med et spytterør. Det var moro og anbefales. Ellers kan man vel bløte dem opp og lage ertestuing? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå