Gå til innhold

Godt, saftig hjemmelaget brød???


Gjest Qlio

Anbefalte innlegg

Er det mulig og bake ett brød som holder seg "ferskt" litt lenger enn samme dag? Vi liker brød som er like grovt som den gammeldagse kneip-brødet..... men det eneste brødet jeg kan bake sånn nogenlunde er en loff (holder seg 1,5 dager).

10 dl mel

3 dl vann

1 pose tørrgjær

1 ts salt

Stekes på 225 grader i 25 minutter.....

Forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

et brød:

1/2 dl vann (37grader)

halvpakke gjær

2 ts sukker

1 ts salt

ca 750g melblanding

Melblading av sammalt hvete, grov og hvetemel (like mye av hver. Om du

vil ha grovere så mer grovt mel!)

La deigen heve til dobbel størrelse

Kna ut og etterhev i 15 min

200grader i litt under en time

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker oppskriften som står på sammalt-rug-grov-posen. Tilsetter også litt havregryn. Dette brødet er nok litt grovere enn kneipp-brød, men mye bedre. Det holder seg minst 3 dager. Jeg bruker å dele brødene i to før jeg fryser dem, så har jeg (nesten) ferskt brød hver dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blings

En spiseskje sirup er et annet tips. Hvis du syns det er OK med en anelse søtsmak, da.

Jeg liker brød med havregryn. Du kan også variere med havremel i stedet for havregryn, det har samme effekt.

Og så bare ett tips til: Ikke ha for fast deig.

:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

De "ferdig" brødene fra møllerens hvor du bare skal tilsette vann og gjær eller hva det er, er utrolig gode og saftige

Kornbrødet deres holdt seg i mange dager og jeg baker det titt og ofte, så er det ganske grovt også.

Nydelig.

Et tips hvertfall, så sparer du litt tid også... :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaaaa, det danske rugbrødet er skikkelig godt.

Solsikkebrødet har jeg ikke smakt, men det skal jeg jammen ta å kjøpe.

De er hvertfall kjempe gode, alle brødene jeg har bakt.... :Nikke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker Møllerens korn brød, men øker væsken til 1 liter, og tilsetter ekstra hvetemel. Bruker alltid fersk gjær aldri tørrgjær.

Synes dette blir kjempegode brød. Drysser til havregryn på toppen for utseendets skyld :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Jeg bruker vann som deigvæske.

Deler alltid brødene i to før jeg fryser dem( pakk godt i tett pose, ellers tørker brødet i frysern).

Da rekker ikke brødet å bli tørt før det er oppspist.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...