Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Qlio

Godt, saftig hjemmelaget brød???

Recommended Posts

Guest Qlio

Er det mulig og bake ett brød som holder seg "ferskt" litt lenger enn samme dag? Vi liker brød som er like grovt som den gammeldagse kneip-brødet..... men det eneste brødet jeg kan bake sånn nogenlunde er en loff (holder seg 1,5 dager).

10 dl mel

3 dl vann

1 pose tørrgjær

1 ts salt

Stekes på 225 grader i 25 minutter.....

Forslag?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

liv

et brød:

1/2 dl vann (37grader)

halvpakke gjær

2 ts sukker

1 ts salt

ca 750g melblanding

Melblading av sammalt hvete, grov og hvetemel (like mye av hver. Om du

vil ha grovere så mer grovt mel!)

La deigen heve til dobbel størrelse

Kna ut og etterhev i 15 min

200grader i litt under en time

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Étoile

Hvis du bruker litt havregryn i deigen blir brødet saftig og holder seg ferskt litt lenger.

Share this post


Link to post
Share on other sites
smil

Jeg bruker oppskriften som står på sammalt-rug-grov-posen. Tilsetter også litt havregryn. Dette brødet er nok litt grovere enn kneipp-brød, men mye bedre. Det holder seg minst 3 dager. Jeg bruker å dele brødene i to før jeg fryser dem, så har jeg (nesten) ferskt brød hver dag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Blings

En spiseskje sirup er et annet tips. Hvis du syns det er OK med en anelse søtsmak, da.

Jeg liker brød med havregryn. Du kan også variere med havremel i stedet for havregryn, det har samme effekt.

Og så bare ett tips til: Ikke ha for fast deig.

:P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Qlio

*noterer Havregryn på handlelista*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Skusla

De "ferdig" brødene fra møllerens hvor du bare skal tilsette vann og gjær eller hva det er, er utrolig gode og saftige

Kornbrødet deres holdt seg i mange dager og jeg baker det titt og ofte, så er det ganske grovt også.

Nydelig.

Et tips hvertfall, så sparer du litt tid også... :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest KATTAstrofe

Enig med Skusla! Solsikkebrød er utrolig godt, og det samme med Dansk rugbrød. NAM!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Skusla

Jaaaa, det danske rugbrødet er skikkelig godt.

Solsikkebrødet har jeg ikke smakt, men det skal jeg jammen ta å kjøpe.

De er hvertfall kjempe gode, alle brødene jeg har bakt.... :Nikke:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest gjest1

jeg bruker skummet kulturmelk som deigveske og da får jeg brød som er gode i flere dager.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cilla

Bruker Møllerens korn brød, men øker væsken til 1 liter, og tilsetter ekstra hvetemel. Bruker alltid fersk gjær aldri tørrgjær.

Synes dette blir kjempegode brød. Drysser til havregryn på toppen for utseendets skyld :ler:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest gjest1

Jeg bruker vann som deigvæske.

Deler alltid brødene i to før jeg fryser dem( pakk godt i tett pose, ellers tørker brødet i frysern).

Da rekker ikke brødet å bli tørt før det er oppspist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...