monja Skrevet 22. mars 2003 #1 Skrevet 22. mars 2003 Hva bruker du når du lager deg salat? Og hva med tilbehør? Dressing? Brød?
@lfa Skrevet 22. mars 2003 #2 Skrevet 22. mars 2003 Spørs alt etter hva jeg skal ha salaten til... Men en ting jeg bestandig må ha med, er mais.
Gjest Lea Skrevet 22. mars 2003 #3 Skrevet 22. mars 2003 Isbergsalat Tomater Mais Ost (feta eller vanlig gulost i terninger) Selleri Pleier også å ha med paprika og agurk, men det er ikke jeg så glad i. Jeg legger alltid salaten på en fat og i grupper, slik at vi blander selv. Jeg liker ikke dressing, men til nød bruker jeg en olje-dressing eller rømmedressing... men som regel ingenting. Ved siden av har vi baguetter, loff eller annet ferskt brød og gjerne hvitløksmør. Helst lager jeg hvitløksbrød da.. men det er ikke alltid jeg husker på det.
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 22. mars 2003 #4 Skrevet 22. mars 2003 Kommer helt an på hva jeg skal ha salaten til- eller om jeg skal lage en ren middagssalat. Milla
Alde Skrevet 22. mars 2003 #5 Skrevet 22. mars 2003 Jeg er ikke no særlig glad i salatblad, så mine salater er uten "grønt". Er kjempeglad i gresk, men tar gjerne oppi det jeg har eller kjøper litt småting ting jeg har lyst på: klasetomat, litt cherrytomat, agurk, feta, svart oliven, rødløk. Eller purre, karse eler fersk basilikum. Spekemat eller salami er også vanvittig godt oppi!! nam nam :D Er glad i oliven olje, helst med baislikum oppi (kan lage det selv eller kjøpe ferdig flasker). Eller olje og balsamicoeddik. Når det gjelder feta, oliven og forskjellige oljer - så har jeg funnet masse godt på sånne "asia-butikker" og kjøper ikke disse ingridiensene i vanlig norsk matbutikk lenger! Oj - ble rent sulten jeg. Salat er skikkelig digg!
chimp Skrevet 22. mars 2003 #6 Skrevet 22. mars 2003 Jo nå skal du høre: Etter at jeg oppdaget Crispy salat el Vestfoldsalat bruker jeg bare den....Prøv! Den er kjempesprø og liten og fin i størrelsen, slangeagurk må til og tomater (av de gode m smak), gul paprika (både p g a smaken og fargesammensetning på salaten; Viktig poeng!). Rødløk brukes gjerne (den er mildere enn den vanlige) og noen ganger mais alt ettersom hva salaten skal passe til (da tar jeg f eks orange paprika istedet for gul). Dressingen varieres også alt ettersom hva salaten skal spises til. De små pakkene m fetaost i olje er f eks super i mange sammenhenger; bare hell over salaten og bland sammen.
Sandra Skrevet 22. mars 2003 #7 Skrevet 22. mars 2003 Dette er en jeg pleier å lage: En valgfri salat Ruccolasalat tomat agurk i terninger gulost revet løk? Dressing: olje rødvinseddik dijonsennep hvitløk finhakket
Ada=) Skrevet 25. mars 2003 #8 Skrevet 25. mars 2003 Min favoritt til pasta er gresk salat med balsamico og kaldpresset olivenolje... nam nam!! Ellers er jeg veldig glad i bønnespirer -sundt og godt!!!! Ada
Tusenfryd Skrevet 25. mars 2003 #9 Skrevet 25. mars 2003 Vår hverdagssalat er med: isbergsalat ruccola og/eller ekebladsalat klasetomat sorte oliven noen ganger fetaost olje, smakssatt eller vanlig jomfuolivenolje. Dette har vi hver dag, istedenfor potet eller pasta og ris. Og vi har det til koteletter, fiskegrateng, kylling etc.
Gjest Chica Skrevet 25. mars 2003 #10 Skrevet 25. mars 2003 Åhh, gjett hvem som må lage salat til middag idag da, etter å ha lest dette! Min favorittsalat: Issalat Tomat Agurk Rødløk Tunfisk Servert med hvitløksbrød Smaker godt bestandig, men ekstra godt når den blir spist på bassengbaren med en stor kald øl til når jeg er på ferie... *drømme*
maiaa Skrevet 25. mars 2003 #11 Skrevet 25. mars 2003 Jeg pleier veldig ofte å lage en eddikdressing til salat, som jeg legger løk i, og lar det ligge og trekke i en halvtime eller noe. Dermed blir løken mildere og får kjempegod smak. Dressingen lager også en ekstra piff på resten av salaten! (Bollen med dressing og løken helles over salaten fem minutter før servering.) Ellers er agurk et must i salat!
Atmi Skrevet 25. mars 2003 #12 Skrevet 25. mars 2003 Middagssalat 3-5 ss olivenolje litt sitronsaft Urtekrydder (herbamare eller trocomare) Evt litt salt og pepper 2 ss linfrø 2 ss gresskarfrø og/eller solsikkefrø 1 pk peanøtter eller cashewnøtter Bønnespirer La dette trekke en stund gr. Linfrøene. Ha i 2 pk ferdigblandet salat (en vanlig og en småhakket er best) Oliven hvis du vil Salatbønner (røde) Evt. Rosiner. Server med f.eks grove pitabrød, og en god dressing. Hvitløkdressing = nammanamm. Ellers til vanlig salat Ost skinke Kylling paprika tomat agurt rødløk annanas melon eller - hva enn du kommer på
Gjest Gjesta Skrevet 25. mars 2003 #13 Skrevet 25. mars 2003 Min favorittsalat har disse ingrediensene, og jeg simpelten ELSKER den: -Isbergsalat -Cherrytomater -Agurk -Rødløk -Fetaost -Pastarør -Kokt egg Spises gjerne med ferske baguetter til... Nam, nam! :D
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå