Gå til innhold

Hvordan spiser du avocado?


Anbefalte innlegg

Gjest Cirka
Skrevet

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve avocado som pålegg. Er det noen som har tips til tilbehør?

Ellers; i hvilke retter benytter dere avocado?

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

Avocado kan du bruke under diverse kjøttpålegg på brødskiva, gjerne sammen med litt frokostsalat og andre grønnsaker, kan salte og pepre litt, evt sitronpepper.

jeg pleier å lage guacomole av den, eller spise som den er med salt på.

Skrevet

Jeg spiser den som guacamole, i salat med tomater, oliven og fetaost, rett fra skallet med litt sitron på og i en fantastisk god pastasalat.

Gjest Gjest
Skrevet

Som pålegg: som den er, med (maldon)salt, pepper og sitronsaft, og evt god tomat.

Ellers i salater, eller fra skallet med salt, pepper og sitron.

Avocado er godt :)

Skrevet (endret)

Jeg moser avocadoen, tilsetter salt og pepper. Så tar jeg det på skiva med tomat med salt og pepper oppå. Og kanskje vårløk, purre gressløk, eller noe. Det er nammenam. :)

Og umoden i salat, da oppskjært i biter.

Endret av Pax
Gjest Fjellsippa
Skrevet

Jeg synes det er godt å dele avokadoen i terninger. Blande med reker, litt sitronsaft og maldonsalt.

Ellers er guacamole veldig godt.

Skrevet

I tillegg til mye av det som er nevnt:

-Grønn salat (inkl. ruccola) med avokado og valnøtter + sitron/olivenoljedressing. God på egenhånd til lunsj, eller som tilbehør til kylling - enkel og sunn middag.

-Grønn salat med texmex-krydret kyllingfilet (spisskummen, chilipulver og oregano), kidneybønner, tomater, rødløk og avokado + lime/olivenoljedressing.

- Grønn salat med røkelaks, tomater, vårløk, chèvre/feta og avokado, + sennepsvinaigrette.

Gjest Gjest
Skrevet
- Grønn salat med røkelaks, tomater, vårløk, chèvre/feta og avokado, + sennepsvinaigrette.

Ja - det er godt! Vi lagde slik salat med camembert og forvellede sukkereter en gang, det snakte også bra. Lurer på om jeg hadde kapers oppi også? Hm, nei, det må ha vært en gang uten avocado.

Skrevet

Nam, jeg kunne levd resten av livet mitt på avocado, har elsket det siden jeg var et lite knøtt! :ler:

Jeg ELSKER det på brødskiver, med ca en halv avocado per skive, tar det bare rett fra avocadoen og over på brødskiven. Har litt ulike varianter, jeg liker:

* paprika, (maldon)salt og (grovmalt)pepper + litt sitrondråper

* cherrytomater, oregano, frisk basilikum + sitrondråper

* all or some off the above + fetaost

* agurk og basilikum

* all or some off the above + cottage cheese

* hva nå enn som måtte være i kjøleskapet

* noen ganger bruker jeg majones eller sennep under

Ellers bruker jeg det i pastasalat, eller vanlig salat. Avocadoshake er kjempegodt!! Og guacamole selvfølgelig. For ikke snakke om halve avocadoer med litt sitron, creme fraiche og ferske reker :sikle:

Her i huset har vi alltid ørten avocadoer liggende, det er jo tross alt livsnødvendig! :sjenert::ler:

Skrevet

Har hatt perioder der jeg kunne leve på knekkebrød med vita hjertego' leverpostei med avakado og pepper.. det er den beste kombinasjonen! :) ellers er avakado godt på skinke og andre kjøttpålegpå skiva,nydelig i salater eller med reker.

Gjest Huldali
Skrevet

Jeg er egentlig ikke så glad i advocado, men i sushi syns jeg det er kjempegodt!

Skrevet

Jeg spiser avocado og kokt egg på brød.

Gjest frama
Skrevet

Jeg luner det lett på stekepanna i grove biter. Peper og presser litt sitron over, og har det på skiver. Gjerne med stekt bacon, fårepølse eller skinke til.

Gjest Cirka
Skrevet

Her var det jammen mange gode forslag :) Gleder meg til å prøve mye av dette :spise:

Skrevet (endret)
Jeg luner det lett på stekepanna i grove biter. Peper og presser litt sitron over, og har det på skiver. .

Mmmmm.. det må jeg prøve! Har du olje/smør i panna, eller steker du i tørr panne?

:spise:

Edit: Tok vekk baconet og fårepølsen i sitatet :eeeh::ler:

Endret av Rainbow Brite
Gjest Cirka
Skrevet

En ting til, når er avocadoen best? Den er alt fra grønn til brunsvart....

Skrevet
En ting til, når er avocadoen best? Den er alt fra grønn til brunsvart....

Det finnes mange forskjellige sorter avocado. Likt for dem alle, er at de er modne når du klemmer litt mykt med hendene og kjenner at den gir etter. Ikke for mye. Du kan jo kjøpe spisemodne avocadoer (dobbelpakke fra bana) til du selv føler at du får dreisen på det. Jeg pleier å kjøpe moden-litt moden-litt mindre moden, spiser modne første med en gang, og de andre utover et par, tre dager. Da ligger de fremme på benken. Trenger du at avokadoer skal modnes raskt, legger du dem i en pose med epler i ;)

Gjest Cirka
Skrevet
Det finnes mange forskjellige sorter avocado. Likt for dem alle, er at de er modne når du klemmer litt mykt med hendene og kjenner at den gir etter. Ikke for mye. Du kan jo kjøpe spisemodne avocadoer (dobbelpakke fra bana) til du selv føler at du får dreisen på det. Jeg pleier å kjøpe moden-litt moden-litt mindre moden, spiser modne første med en gang, og de andre utover et par, tre dager. Da ligger de fremme på benken. Trenger du at avokadoer skal modnes raskt, legger du dem i en pose med epler i ;)

Så greit med ekspertråd :) Jeg kjøpte en sånn dobbeltpakke fra Bama, de var spisemodne og helt mørkebrune. I selve kjøttet var det litt brunt og jeg ble derfor litt skeptisk. Er nok litt kresen av natur :ler:

Skrevet (endret)

Bama het det ja... :plystre:

Det gjør ingenting at kjøttet er blitt litt brunt, men det er klart mer appetittelig når det er grønt!

Hvis du ikke spiser hele avocadoen, bør du dynke den resterende halvdelen i sitronsaft (sånn flaske som er formet som en sitron vet du) og pakke inn i sølvpapir. Avocado er veldig lys og luft omfintelig, og blir fort brun. Sitronsaften hjelper til å holde den fersk lenger.

Jeg pleier å ha litt sitrondråper på avocadoen selv om jeg skal spise den med en gang. Og hvis jeg skal bruke det i pastasalat, lar jeg de så godt som bade i sitronsaft først, da er de deilige lenge :)

(Er forresten godt når avocadoene man bruker i salat er litt mindre modne enn de man bruker på brødskiven eller i guacamole, så de ikke klapper sammen, men holder seg i fine terninger/skiver)

:sikle:

Edit: Omfintelig?!? :overrasket:

:ler:

Endret av Rainbow Brite
Gjest Cirka
Skrevet

Okay...da er det vel bare å gå i gang med avocadomaraton :)

Men...sølvpapir? Regner med du mener alum.folie. Leste for ikke så lenge siden at dette ikke skulle brukes for å oppbevare mat, men husker ikke hvorfor...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...