Gjest Gjest Skrevet 19. juli 2007 #1 Del Skrevet 19. juli 2007 Jeg lurer på hva folk tenker på som usunn eller unødvendig mat - av varer som er i grensesonen: -fiskeboller fra boks med ellers hjemmelagd saus -ganske grovt kjøpebrød -hel marinert kylling, grillkylling -juice fra konsentrat -saltede nøtter -rømme, lettrømme Hvor går grensa? Lager du et bedre alternativ selv, kjøper du noe mer high end eller spiser du noe helt annet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vimselot Skrevet 19. juli 2007 #2 Del Skrevet 19. juli 2007 Spiser ikke kylling eller høne, og ikke saltede nøtter, men er fleksibel når det g jelder mat, spiser rare sjødyr og insekter... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 19. juli 2007 #3 Del Skrevet 19. juli 2007 (endret) Jeg lurer på hva folk tenker på som usunn eller unødvendig mat - av varer som er i grensesonen: -fiskeboller fra boks med ellers hjemmelagd saus -ganske grovt kjøpebrød -hel marinert kylling, grillkylling -juice fra konsentrat -saltede nøtter -rømme, lettrømme Hvor går grensa? Lager du et bedre alternativ selv, kjøper du noe mer high end eller spiser du noe helt annet? Det kommer vel an på hvordan man definerer usunn mat. Hvorfor mener du akkurat disse matvarene er i "grensesonen"? Og hva mener du med "unødvendig" mat? Jeg lager mest mulig mat fra grunnen, både fordi den smaker best da, og fordi maten da inneholder mindre tilsetningsstoffer og (som regel) mer av viktige næringsstoffer - jeg liker å vite hva jeg spiser. Fiskeboller fra boks spiser jeg derfor nesten aldri lenger, foretrekker hjemmelagde fiskekaker. Men jeg ville aldri kalle boksefiskeboller i hvit saus for usunt av den grunn. Jeg baker også gjerne brød selv, fordi det er godt, for å vite hvor grovt det faktisk er, og for å unngå tilsetningsstoffer og sukker, som kjøpebrød ofte har mye av. Jeg kjøper heller aldri grillkylling eller ferdigmarinert, men bener ut og marinerer selv - bedre og "renere". Juice unngår jeg pga sukkerinnhold, og jeg er tilbøyelig til å mene at overdreven daglig juicedrikking er usunt. Men det kan absolutt diskuteres, vil jeg tro. Nøtter er kjempesunt, men jeg foretrekker usaltede i salater eller pasta. Rømme/lettrømme bytter jeg konsekvent ut med matyoghurt for å stramme inn på mettet fett der jeg kan uten at det går utover smak (ikke pga kalorier, men kolesterol). Men lettrømme er ikke usunt - seterrømme derimot har et så høyt innhold av mettet fett at det vel må betraktes som usunt. (På den annen side nøler jeg ikke med å bruke crème fraîche for smakens skyld i enkelte retter som skal varmebehandles, selv om det er usunt). "Grensen" går ikke noe bestemt sted. Det hele dreier seg om helheten i kostholdet, og om hva man prioriterer. Endret 19. juli 2007 av piaf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frk Åberg Skrevet 19. juli 2007 #4 Del Skrevet 19. juli 2007 Mat med mye sukker, salt eller fett definerer jeg som usunt. Og mye ferdigmat, som gjerne inneholder disse tingene. Ellers så mener jeg man kan spise litt av det meste. Fett må man også ha, men i kontrollerte doser om det fortsatt skal være sunt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 19. juli 2007 #5 Del Skrevet 19. juli 2007 Spiser ikke kjøtt, meg jeg kan godt spise fiskeboller i hvit saus med karri. Det er imidlertid ikke så ofte jeg får lyst på det. Av brød liker jeg best: Olivenbrød, solsikkebrød, energibrød og surdeigsbrød, sjelden jeg lager selv, men med en gang kicthen aid kjøkkenmaskinen kommer i hus, endrer det seg nok Av juice liker jeg best: pasjonsfruktjuice, guavajuice, sydhavsnektar, kirsebærjuice & hjemmemekka smoothie av ferske eller frosne frukter Jeg liker ikke saltede nøtter, men spiser masse usaltede nøtter, da helst: cashewnøtter, pistasjnøtter, paranøtter og hasselnøtter Vi bruker økologisk lett rømme og creme fraiche Jeg tror jeg er litt matsnobb, mannen min mener i allefall det, men han klager ikke over det som blir satt på bordet Lager veldig mye fra scratch, men synes det er greit med hel- og halvfabrikata for enkelhetens skyld. Jeg spiser det jeg liker, men så liker jeg best sunn mat.. Blir kvalm og uvel av usunn mat. Dessuten liker jeg å gjøre noe fint for kroppen min ved å gi den noe den har godt av Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. juli 2007 #6 Del Skrevet 19. juli 2007 Grensa for meg går ved å spise gatekjøkkenmat (av typen pizza, burgere, kebab ol.) flere ganger i uka. Det er unødvendig synes jeg. Men ellers er jeg tilhenger av å ikke være så hard mot seg selv på hva som er sunt eller usunt. En balansert kombinasjon er det beste synes jeg. Ingen av tingene du nevner er i grenseland til være usunne slik jeg ser det. Det finnes sunnere alternativer men den totale helsegevinsten ved å ikke spise de tingene du nevner er nok veldig liten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LukaFrost Skrevet 23. juli 2007 #7 Del Skrevet 23. juli 2007 Grensen for hva som er usunt synes jeg har å gjøre med mengde og hvor ofte "det usunne" spises. En skvett fløte i sausen i ny og ne er bare godt, men fløtesaus hver dag blir vel mye. I perioder hvor det har blitt mye junk føler jeg nesten at kroppen blir råtten. Så det kjennes hvordan man spiser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå