fuerza Skrevet 13. juli 2007 #1 Del Skrevet 13. juli 2007 Word/works klikket seff akkurat når jeg skulle lage kostholdsplan, så da bruker jeg dagboken på kg som midlertig lagringsplass for oppskrifter jeg skal notere ned, og innarbeide i kostholdet. That's all EggerøreEggerøre egner seg godt sammen med spekemat og flatbrød, og smaker godt på varme sommerdager. Passer også fint til både frokost, lunsj og koldtbord! Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers Eggerøre 2 egg 2 ss vann 1/2 ss gressløk 1/2 ss persille 1/2 ts flytende margarin Mitt forbruk: 1678 kcal Slik gjør du: Pisk egg, vann og salt lett sammen med gaffel. Hell røren i en stekepanne med margarin. Trekk eggerøren sammen med gaffel etterhvert som den stivner og dryss over gressløk og persille. Avkjøl litt og skjær eggerøren i stykker. Eggerøre smaker ekstra godt sammen med spekemat eller røkelaks. Per porsjon: 125 kcal Et forslag Frokost: 40gr havregryn (feks kokt i vann i microen..med kanel+strøsukketter) 100gr cottagechees 2,5dl sk.melk Kcal: 350 mellomm: 1frukt 20gr nøtter Kcal: 220 lunsj: kylling/tunfisk salat (ca 100gr kylling/tunfisk) ....ikke ris/pasta/brød 1ss olje i kcal: 180 mellomm: 1 frukt 20gr nøtter kcal: 220 Middag: Div kjøtt...helst rent...som kylling/fisk ca 150gr+grønnsaker+ 100gr ferdig kokt ris Kcal ca 400 Kvelds: omelett av 1egg+2eggehvitter+1ss olje+grønnsaker kcal: 200 Totalt: 1570kca + 30-60min terening feks gåtur pr dag Sandwich med avokado og kalkunpåleggSunn og god sandwich til lunsj, avokadoen sørger for at du samtidig får i deg det sunne fettet! Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers Sandwich med avokado og kalkunpålegg 2 skiver grovbrød 2 skiver kalkun naturell/røkt 1/4 avocado salat 1/2 tomat Slik gjør du: Legg salat på den ene brødskiven. Skjær tomat i skiver og legg det på salaten. Legg deretter på kalkunpålegg og skiver av avokado. Legg den siste brødskiven på som et lokk og spis den som en sandwich. Meny 1-2 3-6 Porsjon Liten Stor Antall porsjoner 1 p 1,5 p Kcal 220 330 Rugsprø med mozzarella og tomatEt raskt og smakfullt lite mellommåltid! Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers Rugsprø med mozzarella og tomat 1 stk rugsprø Wasa 25 g mozzarella lettere 1 stk tomat litt salat 1 ss basilikum, finhakket 1/4 ts grovmalt pepper Slik gjør du: Legg salat på knekkebrødet. Skjær skiver av mozzarella og tomat og legg dem lagvis på salaten. Kvern litt pepper på toppen, og pynt med finhakket basilikum. Per porsjon 110 kcal Middagspølser med rotmosLettvint og godt i hverdagen! Barnas favoritt! Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers Middagspølser 150 g pølse 11% 1/4 ss olje Rotmos 100 g kålrot 1 stk gulrøtter 1 stk poteter 1/4 dl Sans Kesam Original 1/4 ts salt 1/4 ts pepper Slik gjør du: Stek pølsene i olje. Rens og skjær grønnsaker og poteter i grove biter. Kok dem møre i minst mulig vann. Damp de kokte grønnsakene og mos dem sammen med kesam. Smak til mosen med salt og pepper. Server med frisk slat ved siden av. Meny 1-2 3-4 5-6 Porsjon Liten Middels Stor Pølser 150 g 225 g 300 g Rotmos 1 p 1,5 p 2 p Kcal 320 480 640 UrtesnitzelEn rask og smakfull middag! Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers Urtesnitzel 150 g svinefilet 1/2 båt hvitløk 1 ss urter, finhakket 1/2 ts salt 1/2 ts peppermix 1/2 ss olje 1/2 gulrøtter 1/2 purre 40 g pasta tørr 1/2 dl matfløte 22% 1/2 ts buljongpulver Slik gjør du: Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med salt og peppermiks. Vend kjøttskivene i krydderblandingen. Stek dem i en panne med olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. Trekk pannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekte. Skjær gulrøttene på langs med ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler langsetter. Skjær purren i ringer. Kok pastaen i rikelig vann. Legg i purre og gulrøtter de siste 34 minuttene av koketiden. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten og buljongterningen mens kjelen står over svak varme. Meny 1-2 3-4 5-6 Porsjon Liten Middels Stor Kjøtt 150 g 225 g 300 g Pastablanding 1 p 1,5 p 2 p Kcal 415 620 830 Kjøttsaus PizzaiolaDenne kjøttsausen kan også brukes som fyll på pizza, i piroger, og på varme smørbrød. Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers Kjøttsaus Pizzaiola 150 g karbonadedeig 1/2 løk 1/2 båter hvitløk 1/2 gulrøtter 1/2 boks tomat hermetisk, hakkede 1 ss tomatpuré 1/2 ts pepper 1/2 ts salt 1/2 ts basilikum, tørket 1/2 dl vann Slik gjør du: Brun karbonadedeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all karbonadedeigen tilbake i stekepannen. Finhakk hvitløk, løk og gulrot og tilsett dette i karbonadedeigen sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum. Server kjøttsausen med spagetti og salat. Meny 1-2 3-4 5-6 Porsjon Liten Middels Stor Kjøttsaus 1 p 1,5 p 2 p Kokt pasta 100 g 150 g 200 g Kcal 355 535 710 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå