Gå til innhold

Må bare låne litt KGplass


fuerza

Anbefalte innlegg

Word/works klikket seff akkurat når jeg skulle lage kostholdsplan, så da bruker jeg dagboken på kg som midlertig lagringsplass for oppskrifter jeg skal notere ned, og innarbeide i kostholdet.

That's all :)

EggerøreEggerøre egner seg godt sammen med spekemat og flatbrød, og smaker godt på varme sommerdager. Passer også fint til både frokost, lunsj og koldtbord!

Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers

Eggerøre

2 egg

2 ss vann

1/2 ss gressløk

1/2 ss persille

1/2 ts flytende margarin

Mitt forbruk: 1678 kcal

Slik gjør du:

Pisk egg, vann og salt lett sammen med gaffel.

Hell røren i en stekepanne med margarin. Trekk eggerøren sammen med gaffel etterhvert som den stivner og dryss over gressløk og persille.

Avkjøl litt og skjær eggerøren i stykker.

Eggerøre smaker ekstra godt sammen med spekemat eller røkelaks.

Per porsjon: 125 kcal

Et forslag

Frokost:

40gr havregryn (feks kokt i vann i microen..med kanel+strøsukketter)

100gr cottagechees

2,5dl sk.melk

Kcal: 350

mellomm:

1frukt

20gr nøtter

Kcal: 220

lunsj:

kylling/tunfisk salat (ca 100gr kylling/tunfisk)

....ikke ris/pasta/brød

1ss olje i

kcal: 180

mellomm:

1 frukt

20gr nøtter

kcal: 220

Middag:

Div kjøtt...helst rent...som kylling/fisk ca 150gr+grønnsaker+

100gr ferdig kokt ris

Kcal ca 400

Kvelds:

omelett av 1egg+2eggehvitter+1ss olje+grønnsaker

kcal: 200

Totalt: 1570kca

+ 30-60min terening feks gåtur pr dag

Sandwich med avokado og kalkunpåleggSunn og god sandwich til lunsj, avokadoen sørger for at du samtidig får i deg det sunne fettet!

Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers

Sandwich med avokado og kalkunpålegg

2 skiver grovbrød

2 skiver kalkun naturell/røkt

1/4 avocado

salat

1/2 tomat

Slik gjør du:

Legg salat på den ene brødskiven. Skjær tomat i skiver og legg det på salaten. Legg deretter på kalkunpålegg og skiver av avokado. Legg den siste brødskiven på som et lokk og spis den som en sandwich.

Meny 1-2 3-6

Porsjon Liten Stor

Antall porsjoner 1 p 1,5 p

Kcal 220 330

Rugsprø med mozzarella og tomatEt raskt og smakfullt lite mellommåltid!

Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers

Rugsprø med mozzarella og tomat

1 stk rugsprø Wasa

25 g mozzarella lettere

1 stk tomat

litt salat

1 ss basilikum, finhakket

1/4 ts grovmalt pepper

Slik gjør du:

Legg salat på knekkebrødet.

Skjær skiver av mozzarella og tomat og legg dem lagvis på salaten.

Kvern litt pepper på toppen, og pynt med finhakket basilikum.

Per porsjon 110 kcal

Middagspølser med rotmosLettvint og godt i hverdagen! Barnas favoritt!

Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers

Middagspølser

150 g pølse 11%

1/4 ss olje

Rotmos

100 g kålrot

1 stk gulrøtter

1 stk poteter

1/4 dl Sans Kesam Original

1/4 ts salt

1/4 ts pepper

Slik gjør du:

Stek pølsene i olje.

Rens og skjær grønnsaker og poteter i grove biter. Kok dem møre i minst mulig vann. Damp de kokte grønnsakene og mos dem sammen med kesam. Smak til mosen med salt og pepper.

Server med frisk slat ved siden av.

Meny 1-2 3-4 5-6

Porsjon Liten Middels Stor

Pølser 150 g 225 g 300 g

Rotmos 1 p 1,5 p 2 p

Kcal 320 480 640

UrtesnitzelEn rask og smakfull middag!

Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers

Urtesnitzel

150 g svinefilet

1/2 båt hvitløk

1 ss urter, finhakket

1/2 ts salt

1/2 ts peppermix

1/2 ss olje

1/2 gulrøtter

1/2 purre

40 g pasta tørr

1/2 dl matfløte 22%

1/2 ts buljongpulver

Slik gjør du:

Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med salt og peppermiks.

Vend kjøttskivene i krydderblandingen. Stek dem i en panne med olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. Trekk pannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekte.

Skjær gulrøttene på langs med ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler langsetter. Skjær purren i ringer.

Kok pastaen i rikelig vann. Legg i purre og gulrøtter de siste 3­4 minuttene av koketiden. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten og buljongterningen mens kjelen står over svak varme.

Meny 1-2 3-4 5-6

Porsjon Liten Middels Stor

Kjøtt 150 g 225 g 300 g

Pastablanding 1 p 1,5 p 2 p

Kcal 415 620 830

Kjøttsaus PizzaiolaDenne kjøttsausen kan også brukes som fyll på pizza, i piroger, og på varme smørbrød.

Dette trenger du til: 1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers7 pers8 pers9 pers10 pers11 pers12 pers

Kjøttsaus Pizzaiola

150 g karbonadedeig

1/2 løk

1/2 båter hvitløk

1/2 gulrøtter

1/2 boks tomat hermetisk, hakkede

1 ss tomatpuré

1/2 ts pepper

1/2 ts salt

1/2 ts basilikum, tørket

1/2 dl vann

Slik gjør du:

Brun karbonadedeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all karbonadedeigen tilbake i stekepannen.

Finhakk hvitløk, løk og gulrot og tilsett dette i karbonadedeigen sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

Server kjøttsausen med spagetti og salat.

Meny 1-2 3-4 5-6

Porsjon Liten Middels Stor

Kjøttsaus 1 p 1,5 p 2 p

Kokt pasta 100 g 150 g 200 g

Kcal 355 535 710

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...