Latee Skrevet 12. juli 2007 #1 Skrevet 12. juli 2007 Har 6 eggeplommer til overs jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med.. Noe som kan fryses ned hadde vært ekstra flott. Har også en del jalapenos i huset som jeg ikke aner hva jeg skal gjøre med.. Hjelp?
Tusenfryd Skrevet 12. juli 2007 #2 Skrevet 12. juli 2007 Aioli er godt og kan brukes til så mangt. Også kan du krydre med jalapenos.
Gjest Gjest Skrevet 12. juli 2007 #3 Skrevet 12. juli 2007 Jeg fikk servert en type friterte mozarellakuler en gang som var fantastisk gode! Det var rett og slett mozarellaost og opphakket jalapeños som var knadd og formet til små kuler. Så var de rullet i eggeplomme og etterpå i brødrasp. Deretter rullet i eggeplomme enda en gang og deretter i brødrasp igjen før de ble fritert. Fantastisk god snacks!
Bladlusa Skrevet 12. juli 2007 #4 Skrevet 12. juli 2007 Eggeplommer: Hjemmelaget iskrem? Går fort noen eggeplommer til det. I potetmos, for gratinering/ekstra smak. Hjemmelaget bearnaise, hollandaise, majones? Creme brulée? Vaniljekrem/eggekrem? Spaghetti carbonara? Omelett/eggerøre med ekstra eggeplommer? (Her i huset er problemet oftere å bli kvitt eggehvittene. Grenser for hvor ofte vi vil ha marengs, liksom...) Jalapenos bruker vi stort sett til tex-mex i alle mulige varianter. Er også godt i omeletter, på burgere, i gryteretter, pizza, som fyll i kyllingfilet (f.eks. sammen med ost), smakstilsetning i potetmos... Men et glass holder i evigheter selv etter åpning, så jeg hadde ikke bekymret meg om at de skulle bli ødelagt med det første.
Gjest Alou Skrevet 12. juli 2007 #5 Skrevet 12. juli 2007 Mange gode tips over her. Jeg tenkte også på iskrem. Jeg har en lett oppskrift - bokstavelig talt. 8 eggeplommer, 6 ss melis, 500gr bringebær elle jordbær og 600gr (2 bokser) vaniljekesam. Det blir en stor porsjon - ca. en isboks.
Latee Skrevet 12. juli 2007 Forfatter #6 Skrevet 12. juli 2007 Mange gode tips over her. Jeg tenkte også på iskrem. Jeg har en lett oppskrift - bokstavelig talt. 8 eggeplommer, 6 ss melis, 500gr bringebær elle jordbær og 600gr (2 bokser) vaniljekesam. Det blir en stor porsjon - ca. en isboks. Oi, denne må jeg prøve meg på en dag! Tror det blir Spaghetti carbonara denne gang. Noen som har en godt og enkel oppskrift på det? Jalapenosene er friske (altså ikke på glass), så derfor jeg har det ltt travelt med å "bli kvitt" dem. Tusen takk for alle tips dere!
Gjest Alou Skrevet 12. juli 2007 #7 Skrevet 12. juli 2007 Jeg har lagt ut min oppskrift i denne tråden.
Gjest Alou Skrevet 12. juli 2007 #8 Skrevet 12. juli 2007 Jalapenosene er friske (altså ikke på glass), så derfor jeg har det ltt travelt med å "bli kvitt" dem. Hva med å ha dem på pizzaboller? Det er greit å ha et lager av det i fryseren...
Gjest piaf Skrevet 13. juli 2007 #9 Skrevet 13. juli 2007 Jalapenosene er friske (altså ikke på glass), så derfor jeg har det ltt travelt med å "bli kvitt" dem. Tusen takk for alle tips dere! Skjær dem i to på langs, evt i skiver, med eller uten frø etter hva du foretrekker, og frys dem ned. Jeg gjør alltid dette med friske chili.
Gjest Kariii Skrevet 22. november 2007 #10 Skrevet 22. november 2007 Mange gode tips over her. Jeg tenkte også på iskrem. Jeg har en lett oppskrift - bokstavelig talt. 8 eggeplommer, 6 ss melis, 500gr bringebær elle jordbær og 600gr (2 bokser) vaniljekesam. Det blir en stor porsjon - ca. en isboks. Nå vet jeg ingrediensene, men hvordan lages denne iskremen? Alt i mixer?? Så veldig godt ut!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå