Gjest zeppelin Skrevet 24. juni 2007 #1 Skrevet 24. juni 2007 Hei sann Til alle dere matglade og matentusiaster: Her kan dere dele oppskrifter med andre! Enten det er kaker, middager, dessert, drikker eller drinker. Slå dere løs! Da starter jeg med Nigellas ChocoPots _______________________________________________________ Smelt 3 kopper med sjokoladetopper sammen med litt smør (usaltet). Mens det smelter, smører du små ildfaste skåler. Deretter avkjøler du sjokoladen som nå er smeltet. Klekk 2 egg og visp det sammen med 2 kopper sukker. Visp det til det blir en gjevn og gylden deig. Ha i 3 ss med mel. Deretter heller du sjokoladen oppi og visper det sammen. Hell deigen oppi formene og sett de på 200 grader i ovnen i 20 min. _____________________Enjoy_____________________________
meta2 Skrevet 26. juni 2007 #2 Skrevet 26. juni 2007 Denne elsker ungene. Søsteren min serverte den på klubb og de ville ha oppskriften. Indisk potet og kylling form 4 pers. 1 kg poteter, gjerne Beate kokefaste - skives/båter og legges i ildfast fat med litt olje, salt og pepper - ca 30 min 200 grader på nedeste rille 4 dl Creme Fraiche 1 ss mango chutney 4 ss søt chillisaus 2 fedd hvitløk (presses) 2 ts carry 1 ts paprika 1 ts pepper 1 ts buljongpulver 2-3 ts tørket estragon 1 grillet kylling - renses og legges oppå potetene, Creme Fraiche-blandingen helles over - gratineres med ost, ca 15 min 180-200 grader Retten serveres med en god salat og indisk nan-brød. Vi er fem og jeg dobbler oppskriften. Blir ikke biten igjen.
Gjest zeppelin Skrevet 29. juni 2007 #3 Skrevet 29. juni 2007 Det hørtes rivende godt ut! Oppskriften er notert, og jeg svarer med en ny _____________________Gresk Kylling______________________ 1oo gram feta 10 svarte oliven 125 gram kylling fillet 1 aubergine 2 store tomater 2 kniper med hvitløk __________________________ Smuldre feta og hakk opp hvitløken. Mix dette. Kutt deretter "lommer" i kylling fillè og legg denne mixen oppi. Skjær skiver av aubergin, tomat og hvitløk. Legg dette oppi en ildfast form og legg kylling på toppen. Kryddre med salt og pepper. La det stå på 200 grader i omtrent 35-40 minutter.
Gjest Alou Skrevet 30. juni 2007 #4 Skrevet 30. juni 2007 Så gode oppskriftene deres så ut, de skal jeg jammen prøve snart. Lett lørdagsfavoritt! 1 blomkål Melk Maisena/hvetemel Bacon Hvitost Kok blomkål buketter ca. 10 minutter. Lag (ikke for tykk) hvit saus av melk og mel. Stek (tykke) baconstrimler. Blan alt i sausen og legg i en ildfast form med ost på toppen.
Gjest zeppelin Skrevet 1. juli 2007 #5 Skrevet 1. juli 2007 Mocca biter 4 egg } 6 dl sukker }Vispes til eggedosis 300 g smør- smeltes 2 dl melk 7-8 dl hvetepulver} 3 ts bakepulver} <--- Blandes- melblanding 4 ts vaniljesukker} 4 ss kakao} Pisk eggedosis. Ha i det smeltede smøret. Tilsett melk og melblandingen vekselsvis i eggedosisen. NB! Deigen skal være tynn. Sett i midten på ovnen- 220 grader i 15 min. /Glasur\ 7 dl melis 2ss kakao 8ss smør (smeltes) 8 ss kaffe 4ts vaniljesukker Lykke til!
Gjest Skrevet 1. juli 2007 #6 Skrevet 1. juli 2007 (endret) Kyllingform 2 kyllinger Pastaskruer 2 pakker med majones Kyllingsuppe Ost Paprikapotetgull Sett ovnen på 200 grader. Kok opp kyllingsuppen slik det står på pakken. Rens kyllingen og legg bitene oppi suppen. Hell også oppi de to pakkene med majones. Kok opp pastaen (mengden kommer ann på hvor stor form du har, men det skal dekke bunnen med 2-4 cm). Putt pastaen og kyllingsuppen med tilbehør i formen. Dekk dette med ost og et lag med paprika potetgull. Hvis du vil ha potetgullet mer sprøtt så legg ost oppå og. Formen settes midt i ovnen og skal stå der kun til osten er smeltet. La det avkjøles litt etter at det er tatt ut av ovnen. Må advare om at det er veldig mektig så ikke ta for mye. Endret 1. juli 2007 av Gjest
Gjest Vampyra Skrevet 1. juli 2007 #7 Skrevet 1. juli 2007 (endret) Jeg får legge ut litt kake etter all den gode maten jeg da! Bananbrød 125 g mykt smør 200 gram sukker 2 store egg 3 bananer 250 g hvetemel ½ ts salt ½ ts natron 1 ts bakepulver 1 ts kanel Pisk smør og sukker sammen. Tilsett ett og ett egg og bland inn skrelte, ikke for finmoste, bananer. Ha i smurt brødform og stek ved 175 grader i ca 1 time. (Som oftest 70 min.) Denne kan fint lages som muffins også, stek i 20-30 min! Endret 1. juli 2007 av Vampyra
Gjest Alou Skrevet 1. juli 2007 #8 Skrevet 1. juli 2007 Pasta Carbonada 4 pers 200- 250 g ukokt pastaskruer 2 pk. stjernebacon 2 stk kyllingfilet 2 dl krem/matfløte 2 dl revet parmesan 2 stk eggeplommer Salt og pepper, sitronsaft og frisk basilikum (det må til en god del krydder) Stek bacon og kyllingfilet i skiver. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Hell fløte, eggeplommer, revet ost og krydder over pastaen og rør det lett sammen. Legg pasta på tallerken og legg på bacon og kyllingfilet biter, samt litt revet ost på toppen.
Gjest Vampyra Skrevet 1. juli 2007 #9 Skrevet 1. juli 2007 Her har jeg et tips til en lett middag eller en deilig lunsj: Pastasalat: 500 g pastaskruer 2 pakker fetaost (den grønne firkanten) 1 boks rømme/kesam 3-4 avokado 6 kokte egg 3-4 fedd hvitløk 1-2 paprika kok pastaskruer, del opp fetaost, avokado, egg og paprika i passelige biter. Press hvitløksfeddene og rør alt sammen med rømme/kesam. Denne blir bedre jo lengre den står, så det er supert å lage denne ferdig dagen før! Server gjerne med fersk middelhavsbrød.
Gjest Alou Skrevet 1. juli 2007 #10 Skrevet 1. juli 2007 7-8 dl hvetepulver Hva er hvetepulver? Kyllingform 2 kyllinger Pastaskruer 2 pakker mad majones Kyllingsuppe Ost Paprikapotetgull Sett ovnen på 200 grader. Hvor mange er dette til?
Gjest Skrevet 1. juli 2007 #11 Skrevet 1. juli 2007 Hvor mange er dette til? Hvor mange blir vanskelig og si, men det passer til en normalt avlang form. Pga det er veldig mettende vil det nok passe til 5-6 personer. Hadde selv 2 venner på besøk (vi ble da fire) og spiste kun halvparten av denne formen. når det gjelder størelse på formen, den er ca samme str som dette.. http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10101602
Gjest Alou Skrevet 1. juli 2007 #13 Skrevet 1. juli 2007 Mocca biter Hvor stor form bruker du? Langpanne?
Gjest zeppelin Skrevet 2. juli 2007 #14 Skrevet 2. juli 2007 Hva er hvetepulver? Haha! My bad. Sikkert hvetemel
Gjest Alou Skrevet 3. juli 2007 #15 Skrevet 3. juli 2007 Ok. Men...hvor stor form bruker du når du skal lage mokka bitene, zeppelin?
Gjest Vampyra Skrevet 5. juli 2007 #16 Skrevet 5. juli 2007 Så gode oppskriftene deres så ut, de skal jeg jammen prøve snart. Lett lørdagsfavoritt! 1 blomkål Melk Maisena/hvetemel Bacon Hvitost Kok blomkål buketter ca. 10 minutter. Lag (ikke for tykk) hvit saus av melk og mel. Stek (tykke) baconstrimler. Blan alt i sausen og legg i en ildfast form med ost på toppen. Hvor lenge skal denne stå i ovnen?
Gjest Alou Skrevet 5. juli 2007 #17 Skrevet 5. juli 2007 Beklager, jeg glemte å skrive det. ca. 20 minutter på 200gr.
Gjest Vampyra Skrevet 5. juli 2007 #18 Skrevet 5. juli 2007 Ja det var det jeg gjorde. Hadde det til middag i dag og det var kjempegodt! Mamma pleide å lage det samme da jeg bodde hjemme så jeg visste jo at det var godt
Gjest Alou Skrevet 5. juli 2007 #19 Skrevet 5. juli 2007 Ja, det er sikkert digg mat. Og kjempe lett! Passer greit med makaroni og pølser i også...
Rosenrød Skrevet 10. juli 2007 #20 Skrevet 10. juli 2007 Hvor mye saus skal det være i den blomkålretten?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå