Gå til innhold

Hvilken pecorino ost er best?


gard

Anbefalte innlegg

nok et ostespørsmål fra Stavanger ;) Jeg kjøpte litt pecorino ost her om dagen og fikk nesten bakoversveis da det viste seg at kiloprisen var rundt 600 kroner :overrasket: Den som jeg kjøpte var overraskende mild men jeg forstår den kommer i forskjellige utgaver (se http://www.theworldwidegourmet.com/cheeses...an/pecorino.htm ). Er det stor forskjell på de forskjellige utgaven og hvilken er "best"? (jeg forstår at dette kan variere fra person til person).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

nok et ostespørsmål fra Stavanger ;) Jeg kjøpte litt pecorino ost her om dagen og fikk nesten bakoversveis da det viste seg at kiloprisen var rundt 600 kroner :overrasket: Den som jeg kjøpte var overraskende mild men jeg forstår den kommer i forskjellige utgaver (se http://www.theworldwidegourmet.com/cheeses...an/pecorino.htm ). Er det stor forskjell på de forskjellige utgaven og hvilken er "best"? (jeg forstår at dette kan variere fra person til person).

Det finnes 100-vis av pecorinoer - produseres over hele Italia, og det er vel komplett umulig å si hvilken som er best. Det er veldig stor forskjell på ostene, du kan få dem helt ferske - og meget vellagrete - og alle nyanser i mellom. De to mest vanlige her i Norge er Pecorino Sardo som er ganske mild og Pecorino Romano som er hardere og ganske salt. Sistnevnte passer godt som riveost over pasta. 600 kroner kiloet er forresten blodpris. Her i Oslo betaler jeg rundt 300 kroner kiloen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...