gard Skrevet 11. juli 2007 #1 Del Skrevet 11. juli 2007 nok et ostespørsmål fra Stavanger Jeg kjøpte litt pecorino ost her om dagen og fikk nesten bakoversveis da det viste seg at kiloprisen var rundt 600 kroner Den som jeg kjøpte var overraskende mild men jeg forstår den kommer i forskjellige utgaver (se http://www.theworldwidegourmet.com/cheeses...an/pecorino.htm ). Er det stor forskjell på de forskjellige utgaven og hvilken er "best"? (jeg forstår at dette kan variere fra person til person). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gattissima Skrevet 11. juli 2007 #2 Del Skrevet 11. juli 2007 nok et ostespørsmål fra Stavanger Jeg kjøpte litt pecorino ost her om dagen og fikk nesten bakoversveis da det viste seg at kiloprisen var rundt 600 kroner Den som jeg kjøpte var overraskende mild men jeg forstår den kommer i forskjellige utgaver (se http://www.theworldwidegourmet.com/cheeses...an/pecorino.htm ). Er det stor forskjell på de forskjellige utgaven og hvilken er "best"? (jeg forstår at dette kan variere fra person til person). Det finnes 100-vis av pecorinoer - produseres over hele Italia, og det er vel komplett umulig å si hvilken som er best. Det er veldig stor forskjell på ostene, du kan få dem helt ferske - og meget vellagrete - og alle nyanser i mellom. De to mest vanlige her i Norge er Pecorino Sardo som er ganske mild og Pecorino Romano som er hardere og ganske salt. Sistnevnte passer godt som riveost over pasta. 600 kroner kiloet er forresten blodpris. Her i Oslo betaler jeg rundt 300 kroner kiloen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå