Amadea Skrevet 29. juni 2007 #1 Del Skrevet 29. juni 2007 Jeg har dette i kjöleskapet... Noen tips? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 29. juni 2007 #2 Del Skrevet 29. juni 2007 Grønnsakssuppe/lapskaus? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Huldali Skrevet 29. juni 2007 #3 Del Skrevet 29. juni 2007 Hvis du har noe mer, som melk og egg kan du lage en grateng av noe slag. Ellers kan du bruke guleroten og løken i en salat. Du kan koke kål og gullerøtter, blande det og la avkjøle. Kutte purren i skiver og ha det hele på brødskiver. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~Minni~ Skrevet 29. juni 2007 #4 Del Skrevet 29. juni 2007 Eksempel på oppskrift på lapskaus med disse ingediensene: Ingredienser: 600-700 gr. okse bog eller høyrygg 4-5 dl. vann 1 ½ suppeterning 6 -8 store poteter 4 gulerøtter ½ kålrot ½ sellerirot 1 persillerot ½ purre 3 dl. vann Slik gjør du: Skjær kjøttet i biter og brun dette i stekepannen. Krydre med salt og pepper. Kok opp 4-5 dl vann med 1 ½ suppeterning Legg det stekte kjøttet oppi vannet og la det få et oppkok. Ta vekk litt av skummet som kommer og la det småkoke i ca 1 ½ time. Tilsett grønnsakene i gryta og la det koke til alt er mørt. Tilsett mer vann (ca 3 dl).kok dette ca.½ time. For å få en brunere eller mørkere farge kan sukkerkulør benyttes. Potetstamper kan brukes for å mose lapskausen litt på slutten. Husk å ikke ta så mye vann i at den blir for tynn. smak til med mer salt og pepper. Serveres med flatbrød og tyttebærsyltetøy. Denne oppskriften fant jeg her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Rosin Skrevet 30. juni 2007 #5 Del Skrevet 30. juni 2007 I innlegg nr 4 i denne tråden om chevre ser du en oppskrift med gulrøtter og persillerot i det minste. Jeg syns selv denne oppskriften ser kjempegod, men har ikke prøvd. Kanskje du kan ha kålen ved siden av? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Maggie Wonka Skrevet 30. juni 2007 #6 Del Skrevet 30. juni 2007 Denne grønnsakstuingen er kjempegod og passer til nesten all kokt eller stekt fisk, men også kjøtt: De grønnsakene man har (gulrot, løk, blomkål, perillerot, sellerirot o.l - helst ikke mer enn 3-4 slag), en chili og hvitløk. Alt kuttes i terninger, blomkål i buketter. Alternativt kan en boks mais røres inn til slutt Grønnsakene surres lett møre i smør/olje, og en jevning av mel og melk tilstettes. Krydder: 1 buljong terning Maggi kjøtt eller grønnsaker, muskat og kvernet pepper Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå