Gjest Huldali Skrevet 29. juni 2007 #3 Skrevet 29. juni 2007 Hvis du har noe mer, som melk og egg kan du lage en grateng av noe slag. Ellers kan du bruke guleroten og løken i en salat. Du kan koke kål og gullerøtter, blande det og la avkjøle. Kutte purren i skiver og ha det hele på brødskiver.
~Minni~ Skrevet 29. juni 2007 #4 Skrevet 29. juni 2007 Eksempel på oppskrift på lapskaus med disse ingediensene: Ingredienser: 600-700 gr. okse bog eller høyrygg 4-5 dl. vann 1 ½ suppeterning 6 -8 store poteter 4 gulerøtter ½ kålrot ½ sellerirot 1 persillerot ½ purre 3 dl. vann Slik gjør du: Skjær kjøttet i biter og brun dette i stekepannen. Krydre med salt og pepper. Kok opp 4-5 dl vann med 1 ½ suppeterning Legg det stekte kjøttet oppi vannet og la det få et oppkok. Ta vekk litt av skummet som kommer og la det småkoke i ca 1 ½ time. Tilsett grønnsakene i gryta og la det koke til alt er mørt. Tilsett mer vann (ca 3 dl).kok dette ca.½ time. For å få en brunere eller mørkere farge kan sukkerkulør benyttes. Potetstamper kan brukes for å mose lapskausen litt på slutten. Husk å ikke ta så mye vann i at den blir for tynn. smak til med mer salt og pepper. Serveres med flatbrød og tyttebærsyltetøy. Denne oppskriften fant jeg her.
Gjest Rosin Skrevet 30. juni 2007 #5 Skrevet 30. juni 2007 I innlegg nr 4 i denne tråden om chevre ser du en oppskrift med gulrøtter og persillerot i det minste. Jeg syns selv denne oppskriften ser kjempegod, men har ikke prøvd. Kanskje du kan ha kålen ved siden av?
Gjest Maggie Wonka Skrevet 30. juni 2007 #6 Skrevet 30. juni 2007 Denne grønnsakstuingen er kjempegod og passer til nesten all kokt eller stekt fisk, men også kjøtt: De grønnsakene man har (gulrot, løk, blomkål, perillerot, sellerirot o.l - helst ikke mer enn 3-4 slag), en chili og hvitløk. Alt kuttes i terninger, blomkål i buketter. Alternativt kan en boks mais røres inn til slutt Grønnsakene surres lett møre i smør/olje, og en jevning av mel og melk tilstettes. Krydder: 1 buljong terning Maggi kjøtt eller grønnsaker, muskat og kvernet pepper
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå