Idril_M Skrevet 29. juni 2007 #1 Del Skrevet 29. juni 2007 Italiensk ostekake "Crostata di Ricotta" 275 g hvetemel 1/2 ts salt 60 g sukker skall av 1 sitron 125 g usaltet smør, romtemperert Smuldres sammen 1 helt egg 1 eggeplomme 1 ts vaniljeessens Piskes sammen. Blandes med det tørre over til en paideig. Deigen legges i gladpack, formes til en rund flate omtrent 0.5 cm høy, legges i kjøleskapet ca. 1 time 375 g ricotta 2 egg 60 g sukker 1 ts vaniljeessens skall av 1-2 sitroner Piskes sammen 2 1/2 dl syltetøy (gjerne kirsebær, eller noe syrlig som rabarbra) Legg paideigen i rund form og form den slik at den går godt oppover "veggene" til formen. Smør syltetøyet utover (mengde alt ettersom hvor glad du er i syltetøy). Ricottablandingen helles på toppen. Stekes på rist i nederste del av ovnen i 55 minutter på 180 grader. Kaken er ferdig når kremen hever. Avkjøles helt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå