Gå til innhold

Italiensk ostekake


Idril_M

Anbefalte innlegg

Italiensk ostekake "Crostata di Ricotta"

275 g hvetemel

1/2 ts salt

60 g sukker

skall av 1 sitron

125 g usaltet smør, romtemperert

Smuldres sammen

1 helt egg

1 eggeplomme

1 ts vaniljeessens

Piskes sammen.

Blandes med det tørre over til en paideig.

Deigen legges i gladpack, formes til en rund flate omtrent 0.5 cm høy, legges i kjøleskapet ca. 1 time

375 g ricotta

2 egg

60 g sukker

1 ts vaniljeessens

skall av 1-2 sitroner

Piskes sammen

2 1/2 dl syltetøy (gjerne kirsebær, eller noe syrlig som rabarbra)

Legg paideigen i rund form og form den slik at den går godt oppover "veggene" til formen. Smør syltetøyet utover (mengde alt ettersom hvor glad du er i syltetøy). Ricottablandingen helles på toppen.

Stekes på rist i nederste del av ovnen i 55 minutter på 180 grader. Kaken er ferdig når kremen hever. Avkjøles helt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...