Gå til innhold

Marinerte kvitløksfedd


Ulva

Anbefalte innlegg

Eg elsker marinerte kvitløksfedd og lure på korleis ein lager det heime?? Eg har så lyst til å prøve:) noen som har noen gode tips og oppskrifter??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Håper kanskje denne oppskriften kan være til hjelp. Veldig enkelt og godt :) !

Marinerte hvitløksfedd:

Du trenger ca 50 fedd+vann til koking

Til laken trenger du:

1 dl vann

1 dl hvitvinseddik (eller annen god eddik av lys type)

1 dl olje

1 ts salt

2 ts sukker

2 ss friske eller tørkede urter, feks dragon, basilikum eller den type du selv liker mest (vil du ha litt "fres" over det hele kan du også hakke litt fersk chili og ha i)

1. Kok feddene USKRELTE i vann ca 3 min. Hell av vannet og skyll de i kaldt vann til de er avkjølt. Skrell feddene og legg de på glass (type norgesglass).

2. Kok opp vann, eddik, olje, salt og sukker+urter og hell det varmt over feddene. Skru lokkene på glassene og la de stå i romtemperatur i 3 døgn. Deretter oppbevares de kjølig, og holder seg i flere måneder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for oppskrift :) gleder meg til å prøve, har heilt dillo på kvitløk for tiden :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...