Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Adeline*Jouvin

Èn dag av tusen

Recommended Posts

Guest zeppelin

Jeg våkner av at jeg ligger på begge armene mine. Jeg hiver meg over på ryggen. Åpner øynene og tenker at nå har jeg forsovet meg.

Mens jeg strekker den ene hånden som ble utsatt for 64 kg sammenklemning, kjenner jeg at det begynner å prikke noe voldsomt. jeg biter det i meg og griper fatt i mobilen og ser at klokken er halv ti. Jeg har ikke forsovet meg.

Jeg tar på meg en helkejakke jeg kjøpte på et loppemarked for en tid tilbake. Det myke og hullete stoffet er ikke akkurat det varmeste, men den er stor. Og jeg nermest gjemmer meg i den idet jeg går opp trappene opp til stuen.

Jeg snakker med mamma og blir enig om at jeg skal ta bilen ned på senteret for å kjøpe en bursdagsgave til en kammerat av lillebroren min. Da kommer jeg på at jeg også kan se om jeg får byttet to bøker jeg kjøpte på fretex.

Jeg går ned trappen igjen og synger på "have you ever seen the rain", åpner døren til rommet mitt og tenker at her må det luftes.

Jeg finner en bukse som det er lenge siden jeg har gått med og jeg tar den på meg. Men når jeg merker at den når meg helt opp til over navlen, innser jeg at jeg har tatt mamma sin bukse. Jeg finner heller fram buksen jeg brukte i går.

Jeg parkerer bilen og går inn på fretex. Bøkene jeg gjerne vil bytte er "Herman" og en annen som jeg ikke husker navnet på. "Herman" er en vanvittig god bok, men sett at jeg allerede har lest den, kan jeg vel få skaffet meg en bok som jeg ikke har lest før.

Jeg stiller meg opp til disken og smiler til damen i rødt, som tydligvis er autoritær nok til å stå der. Jeg sier at jeg kjøpte disse to bøkene for ikke så alt for lenge siden og at jeg gjerne ville bytte dem. Hun sier at det ikke skal være noe problem, men at hun gjerne vil skjekke med en annen som tydligvis er enda mer autoritær. Hun spør den andre damen om jeg kan få byttet bøkene. Damen kommer bort der vi står og ser på de. Hun sier nei.

Jeg hadde en følelse på at det skulle være vanskelig så jeg spør hvorfor. Hun ser på meg lenge og jeg ser tilbake med hevet øyenbryn. Hun svarer meg med at jeg kan gjerne få byttet bøkene men at jeg ikke kan få andre bøker.

Jeg synes det hele er tåpelig i og med at det er en bruktbutikk og ikke noe overdådig sjappe. Jeg ser på henne, tar bøkene og går.

Jeg parkerer bilen utenfor huset. Mamma står klar og vi kjører videre til mormor. Der har de besøk fra Canada. Mormor sin kusine og hennes ektemann Larry. Jeg sier hei og hade og går ut døren igjen fordi jeg må på jobb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest Reza08

Fin historie. Har du noe mer på lager?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...