Gå til innhold

Virusbekjempende matvarer


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

Tips til virusdrepende/bekjempende matvarer?

Det eneste jeg vet om er hvitløk... (hvor mye hvitløk bør/kan man spise om dagen forresten?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kan ikke forstå at det finnes matvarer som dreper virus, for det finnes vel ikke en gang medisiner som dreper virus?

Vil vel heller satse på et sunt kosthold med masse antioksidanter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristin_

Det er ikke sant at det ikke finnes antivirusmedisiner, de eksisterer men er ganske hard skyts mot kroppen. Eksempler er en del medisiner mot HIV/AIDS og herpesvirus, for å nevne noe. Men det er veldig mye enklere å bekjempe virus på utsiden med god hygiene og skikkelig varmebehandling av mat enn på innsiden med f.eks. medisiner.

Om det er forkjølelse du vil unngå kan god håndhygiene og enkelte forhåndsregler enn å spise hvitløk. Det finnes derimot en del matvarer som hjelper bakteriefloraen i kroppen (den gode) og dermed immunforsvaret (yoghurt, f.eks)

Hvitløk kan man vel spise ganske mye av, men det er jo ikke så hyggelig for omgivelsene om man knasker 3-4 fedd om dagen. I den eneste sammenhengen hvitløk er virusbekjempende er i den forstand at ingen vil være i nærheten av deg om du spiser mye nok og at du dermed ikke eksponeres for smitte. ;)

Endret av Kristin_
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm.. Mente det kun fantes vaksiner mot virus? Det finnes vel ikke medisiner mot virus i den grad at man blir faktisk frisk? Men forskjell på å bekjempe og å drepe :)

Men som Kristin nevner kan man gjøre ting for å bekjempe bakterier, det skjer fort at når man får en virusinfeksjon, blir man lettere mottagelig for bakterieinfeksjoner.

Kommer jo litt an på hva slags sykdommer du tenker på også, men mye frukt og grønnsaker er en god ting :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristin_

Nei, det finnes faktisk medisiner som dreper dem også, men de er hissige som bare pokker, og tar gjerne med seg en del andre ting i slengen. At virusene spres kjappere enn man får drept dem gjør ikke at ikke medisinen tar viruset, men det er grenser for hvor mye medisin man kan gi og det likevel er forsvarlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Kristin_

Bare hyggelig det! Men som sagt, det er best å bekjempe virus før de kommer inn i kroppen ;) Mange er utrolig dårlige på spesielt håndhygiene og det er mye å hente på det. Bare det å vaske hendene før man spiser kan gjøre underverker, enkelte går og tar i dørhåndtak, på rekkverk og andre hotspots for dritt og lort og setter seg deretter ned å spise, særdeles dårlig ide ;)

Med luftbårne virus er man litt mer overlatt til tilfeldighetene dessverre, og da er det viktig å holde det generelle immunforsvaret oppe så kroppen har best mulig utgangspunkt for å bekjempe en ev infeksjon. Da kan man begynne å snakke om mat med antioksidanter, å spise hvitløk, trening så kroppen er i okei form, og nok søvn. Spesielt det siste er utrolig viktig, er kroppen sliten og trøtt er man utrolig mer utsatt for å bli smittet med noe også.

Chili har jo til dels blitt brukt for å drepe bakterier i mat etc, og er jo strengt tatt ikke nødvendig om man har OK mathygiene, men det har andre positive effekter for kroppen, så det kan også være verdt å vurdere. Bare husk å justere mengdene, for mye kan være en killer for magen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...