Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har rett over 800g rabarbra i kjøleskapet, og lurer på hva jeg skal gjøre med den?

Jeg har oppskrifter på grøt og suppe, men føler ikke helt for å lage det. Har noen kakeforslag eller andre ting jeg kan gjøre?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lunken rabarbrapai/-kake med vaniljeis er nydelig!

Jeg bruker samme oppskrift som til epler.

Skrevet

Høres ut som en god idé, da skal jeg teste ut rabarbra som erstatning for epler. Bruker du kanel og sukker på rabarbraen, som man gjør med eplene?

Skrevet

Både på eplekake og rabarbrakake bruker jeg sukker og ingefær, ikke kanel. Men det er sikkert godt med kanel på rabarbraen også.

Skrevet

Ingefær? Høres spennende og friskt ut, kan jeg få oppskriften? Har lyst til å prøve noe nytt! :)

Gjest Neria
Skrevet

Dette er en enkel og god rabarbraterte :)

Min rabarbraterte:

125g smør

125g sukker

125g hvetemel

1 ts bakepulver

2 egg

ca 200g rabarbra, skrelt og kuttet i ca 2 cm lange biter

2 dl brunt sukker

Rør smør og sukker hvitt.

Rør inn eggene

Sikt inn mel og bakepulver.

Hell røra over i en rund springform og fordel rabarbrabitene og det brune sukkeret over røren.

Stekes ver 200 grader i ca 40 minutter.

Når kaka steker synker sukkeret og rabarbaen til bunnen av forma sånn at det dannes et seigt deilig lag med sukker og rabarbra nederst på hvert kakestykke.Smaker aller best lunka med vaniljeis eller krem.

Skrevet

Lag syltetøy. Du kan gi bort i presang også. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...