Gå til innhold

Fryse ned mat


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

Ettersom jeg bor på hybel, alene, er det ofte en fordel å kunne fryse ned mat. Lagde egentlig denne tråden for å spørre om man kan fryse ned polarbrød (extrem), men tar en del generelle spørsmål med det samme:

Kan all mat fryses ned?

Dersom man fryser ned noe f.eks to dager før holdbarhetsdato, vil den da bare være fin i to dager etter at jeg tar den opp?

Kan man fryse ned og tine mat flere ganger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest

Polarbrød egner seg fint for frysing :)

Ikke all mat egner seg like godt for frysing. Som en hovedregel kan man si at jo høyere fettinnhold, jo dårligere egner den seg. Kaker med krem, f.eks., egner seg dårlig til frysing.

Mat som har vært frosset forringes fortere, så det er aller best å tine den rett før bruk.

Det er ikke heldig å tine og fryse mat flere ganger, det skal man bare gjøre en, toppen to ganger.

Her er en fin side om frysing av mat: http://www.matsiden.no/guider_frysing.asp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vær obs på at Polarbrød ofte kommer frossent til butikken, og de tiner det før det går til salg. Hvis du skal kjøpe Polarbrød for å fryse det, er det derfor lurt å spørre om du kan få en frossen pakke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...