celice Skrevet 27. mai 2007 #1 Del Skrevet 27. mai 2007 Trenger kakeoppskrifter av alle slag som blir best om de lages dagen før de skal spises! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ToveM Skrevet 27. mai 2007 #2 Del Skrevet 27. mai 2007 Sjokoladekaker blir best om de lages dagen før Snickers kake er kjempegod og skal helst lages dagen før Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Emera Skrevet 27. mai 2007 #3 Del Skrevet 27. mai 2007 Dette er en festkake. Jeg har laget oppskriften selv, og vant en konkurranse i et ukeblad for noen år siden med den. Premien var herlig... Bunnen og ostekremen bør lages dagen før, men fløtekremen kan med fordel piskes og legges på samme dag som kaken skal serveres. Dette er en "fornorsket" utgave av tiramisu, kan man vel si: Norsk sjokoladetiramisu Bunn 2 egg 1/2 dl sukker 1/2 dl hvetemel 1/2 dl potetmel 1 ss kakao 1 ts bakepulver ca. 1 dl kakaolikør til dynking Ostekrem 2 dl fløtemelk 1 dl sukker 2 ts vaniljesukker, eller kornene fra en vaniljestang 1 eske kremost naturell 125 g 2 eggeplommer 2 ts kakao 1 ss maisenna Pynt ca. 2 dl kremfløte kakao Lag først bunnen. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland det tørre, sikt det i eggedosisen og vend det forsiktig inn. Fylles i smurt rundform 22 cm, stekes på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Avkjøl. Når bunnen er kald, legges den over på serveringsfat og dynkes med kakaolikøren. Til ostekremen piskes fløtemelk, sukker, eggeplommer, vanilje, kakao og maisenna sammen kaldt. Mens dette kokes sakte opp tilsettes kremosten og får smelte inn under omrøring. Når kremen er kald legges den på den dynkede bunnen. Dekk til og sett kjølig gjerne natten over. Før servering piskes fløten til krem og legges på kaken. Strø med kakao til slutt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 30. mai 2007 #4 Del Skrevet 30. mai 2007 .... Ostekrem 2 dl fløtemelk .... Hva mener du med "fløtemelk" over? H-melk, blanding av fløte og melk (isåfall forhold), eller noe annet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aimee Skrevet 30. mai 2007 #5 Del Skrevet 30. mai 2007 Ostekake!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Emera Skrevet 4. juni 2007 #6 Del Skrevet 4. juni 2007 Hva mener du med "fløtemelk" over? H-melk, blanding av fløte og melk (isåfall forhold), eller noe annet? Beklager, jeg så ikke dette før nå! Med fløtemelk mener jeg en blanding av fløte og melk, ja. Bruk litt av fløteboksen ( ca. 2 dl skal jo piskes til krem og legges oppå kaken). Og fyll på med melk til 2 dl. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
øyenstikker Skrevet 5. juni 2007 #7 Del Skrevet 5. juni 2007 Gulerotkake er best dagen etter. daim kake kan jo stå i fryseren i flere dager ÅÅÅ daimkake er så nammis Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå