-Fisken- Skrevet 25. mai 2007 #1 Del Skrevet 25. mai 2007 Noen som har en god vegetarlasagne med masse grønnsaker i, som de vil dele med meg? Gjerne en litt lettere variant med f.eks cottage cheese. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Rosin Skrevet 26. mai 2007 #2 Del Skrevet 26. mai 2007 Vegerarlasagne 4 porsjoner 100 g sorte oliven uten sten 100 g fetaost 100 g kesam eller cottage cheese 1/4 dl mild chilisaus 2-3 dl grønsaksbuljong 3 gule løker 1 ss olivenolje 1 ts tørket provencekrydder, rosmarin, timian el 10-12 lasagneplater 250 forvellet spinat retvet ost til gratinering 1. Kjør oliven, fetaost og kesam / cottage cheese i en kjøkkenmaskin eller hakk ingredienser fint. Tilsett chilisaus og spe med buljong. 2. Hakk løk og fres den i oljen. Legg litt løk i bunnen av en gratenform og bland resten av løken i oliven- og osteblandingen. Krydre. 3. Legg et par lag lasagneplater over løken i gratengformen. Dekk med et lag spinat og deretter et lag oliven- og osteblandingen. Legg plater, spinat og blanding i tre lag og avslutt med lasagneplater. 4. Dekk formen med folie og gratiner i ovnen ved 225 C i ca 40 minutter. 5. Riv osten og strø den over lasagnen. Gratiner i ytterligere 10-15 minutter uten folie i 250 C. Tips Det er ikke så enkelt å få tak i fersk spinat i nærbutikken vår. Vi bruker derfor ofte frossen spinat. Det blir solgt i poser med små ternininger. Når de er tinte legger vi de i formen og presser de lett utover med en gaffel. Pass på at oliven- og osteblandingen ikke blir for tykk, for da kan platene bli for tørre. Jeg pleier å kikke under folien etter ca 20-30 minutter og helle litt vann eller buljong over dersom det ser ut til at det er for lite væske. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 26. mai 2007 #3 Del Skrevet 26. mai 2007 http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?num=1140717619 og min egen: Hvit saus av ca 1/1.5 liter soyamelk, mel og krydder 1 pakke amerikansk blanding Rikelig med brokkoli i passe store biter 500 gram grov pasta (tørrvekt) Gjerne noen spinatputer i sausen. Grønsakene tines og dele opp passe stort, alt blandes og over helles sausen. Brødsmuler laget av brødskalken jeg ikke liker å spise, men heller ikke får meg til å kaste havner på toppen. Stekes på ca 225 grader i ca 45 minutter. Holder til 2 former Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 26. mai 2007 #4 Del Skrevet 26. mai 2007 http://www.vegetar.com/mt/2006/05/ovnsretter.html Et par til i lasangefamilien, selv om neon av de nok er en fetter eller 3-4 menning Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 26. mai 2007 #5 Del Skrevet 26. mai 2007 Jeg bruker bechamelsaus på glass fra dolmio, for enkelhetens skyld, og fullkornslasagneplater. Sausen lager jeg av: løk, sopp, squash, gulrøtter, aubergine (hva nå enn jeg har liggende) + tomatskvip (knuste tomater med basilikum og hvitløk) og en dært med fløte + masse krydder Mozarellaost legges på når lasagnen er halvferdig. Tror jeg pleier å steke den i 30-40 min. KJEMPEGODT!! Og egentlig latterlig enkelt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå