Gå til innhold

Linser


Gjest SuperMoo

Anbefalte innlegg

Gjest SuperMoo

Linser skal jo være så sunt, men jeg har slitt litt med å finne gode oppskrifter. Suppe med røde linser er godt, linsekaker ikke fullt så spennende ...

Noen som har noen gode oppskrifter?

Kan jo bidra med en som jeg nettopp har oppdaget.

KRYDRET AUBERGIN DHAL

3 ss olje

2 løk, finhakket

4 hvitløksbåter

1 ts revet frisk ingefær

1 ss karve

1 ss svarte sennepsfrø

2 ss karrypulver

175 g røde linser

6 dl vann

1 aubergin, delt i passende biter

8 cherrytomater

8 ss frisk koriander

Stek løk, hvitløk og ingefær i oljen. Tilsett linser og vann.

Kok opp og tilsett aubergin og tomater. Småkok i 25-30 min.

Dryss koriander over og server!

Selv har jeg brukt hermetiske tomater og litt forskjellig av krydder, og det blir også godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Linser med spinat

-fres curry,løk, hvitløk i litt olje

ha i linser og surr litt, hell over kyllingbuljong og herm. tomater og kok linsene møre.

Tilsett spinat, litt sitronsaft, salt, pepper og garam masala..kok noen minutter til.

Linsesalat

Kok puylinser møre

ha i feks.hakket, tomat, vårløk,paprika,løk,persille og koriander.

Hell over dressing av sitronsaft, olje, spisskummen, salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Og pålegg, fant oppskriften på vegetarforumet ( http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?num=...00066;start=all )

Ca 7,5 dl røde linser

2 løk (brukte en rød og en gul)

Olje

Salt

Vegetakrydder

Pepper

Litt timian fungerte greit

Ca 2-3 spiseskjeer soyamel

Et par fedd hvitløk

Stek løken myk

Kok linsene i like mye vann som du har linser, de skal være helt myke

Ha alt i hurtigmikser

Er den for løs i konsistensen, ha i soyamel til det er passe konsistens

Krydre etter smak

Ha alt i en smurt brødform og stek på 100 grader i ca en halvtime, slå av ovnen og la den stå på ettervarmen. Den er løs i begynnelsen, men stivner når den får stå i kjøleskapet en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Men jeg hadde ikke vegetakrydder, hadde bare i litt mer salt og andre krydder Hadde heller ikke soyamel, så maismel fungerte bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...