Gå til innhold

Sopp som hovedrett


Gjest vimselot

Anbefalte innlegg

Gjest vimselot

Vet at i andre land bruker de ofte sopp istedet for kjøtt.

Jeg kan lage litt av sopp, men det er så mange muligheter og jeg vil gjerne høre hva som kan passe sammen med sopp. Og også hvordan man lager saus av sopp man har plukket selv, hvis noen vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Blanca

Jeg synes det er godt med pasta og sopp. Bruker gjerne kantareller elller shitakesopp (denne har en stødigere konsistens og mer smak enn f.eks sjampinjong) som jeg surrer i olje/smør sammen med masse pepper og hvitløk. Serveres med fersk pasta og revet parmesan.

Jeg bruker også shitakesopp istedenfor kjøtt eller fisk i wok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest vimselot

En dame som ikke bor i Norge fortalte meg at sopp kan erstatte kjøtt, men kan virkelig proteiner osv. være det samme? De spiser mye bønner osv i dette landet så da kan jo sopp erstatte kjøtt, men ellers ikke?

Jeg er spess glad i å plukke traktkantarell og kantareller, men steinsopp er også en nummer en.

Sopp er forresten veldig godt til fisk. Uansett hvilken fiskeslag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sopp kan fungere som kjøtterstatter i enkelte retter, men den erstatter ikke proteinene i kjøtt. Sopp virker mest som "vomfyll", den er tungt fordøyelig som kjøtt, men der stopper egentlig likheten.

I et vegetarisk kosthold må nok proteinene komme fra noe annet enn sopp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...