Gå til innhold

Noen som har reist til Syden med barn


Lime

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Vi reiste til syden i 5 uker da poden var 10 mnd. Dette var helt topp. Han storkoste seg. Satt mye i vogna og kikka seg rundt. På alle resturanter var han servitørenes yngling. De kom og henta han og viste han fram til alle - tok han på armen mens de gikk rundt i restauranten - så vi kunne spise i fred og ro (selv om mor sjøl syns det ble litt for mye av det gode innimellom).

Har bare gode minner om turen. Det vanskeligste var å finne middagsmat til pjokken. Nestle sine babymat glass der er helt annerledes enn her. Måtte over ett år i alder på glassene for å finne noe å tygge på i maten (var bare tynn pure ellers).

Hører at mange tar med bleier - men syns ikke det var noe problem heller. Vanskelig å finne "up and go" - stort sett bare sånn med tape i sida. Kjøpet bleier i store supermarkeder som de fastboende også handler på, så det var ikke så dyrt.

Vi hadde med sportsvogna - her satt han fint i skyggen av kalesjen, eller sto på kne oppi vogna og så seg rundt (hadde seler på selvfølgelig). Brukte solfaktor 60 til å begynne med og gikk over på 40 da 60-en var brukt opp. Ikke antydning til solforbrenninger i det hele tatt.

Er mere spent på hvordan det skal gå denne gangen - når vi reiser i sommer er han snart 3 år. Det kreves mye mer av oss voksne denne gangen, vil jeg tro, i forhold til at mye mer av ferien må være på hans premisser.

Reis på ferie med lillegull og kos dere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! Er så glad å høre om gode erfaringer - mange i familien som er så negative til at vi har bestilt tur! :frustrert:

Vi vet jo ikke hvordan det vil gå, - men får heller angre etterpå da om det ikke går så fint.

Andre erfaringer - gjerne med mindre barn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar!  Er så glad å høre om gode erfaringer - mange i familien som er så negative til at vi har bestilt tur!  :frustrert:

Vi vet jo ikke hvordan det vil gå, - men får heller angre etterpå da om det ikke går så fint.

Andre erfaringer - gjerne med mindre barn?

Første sydentur ble gjort med eldstemann som rundt ett-åring. Litt for stor, egentlig, for han skulle bare gå og krabbe rundt, og plukket og puttet alt i munnen. Var nesten misunnelig på de med små babyer, som bare lå i vogna og pludret og var fornøyd med morsmelk.

Noen småttisser reagerer på mye varme, men det vet man faktisk ikke noe om før man har prøvd. :) Bare sørg for å få i dem tilstrekkelig væske, og la dem være i skyggen, så går det nok godt (kunne komme med en skremselshistorie fra min venninne som dro på tur med flere småbarnsmødre og som ble sittende inne i aircon-rommet fordi babysen ikke likte seg i det hele tatt i varmen....) Men han elsker varmen i dag, tre år gammel!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge våre har vært rundt året første gangen de var i Hellas. Så lenge man passer på å ikke utsette dem for for mye sol(egentlig ingenting), holder seg borte i fra solen midt på dagen, sørger for at de har rikelig med drikke og gjerne har aircondition på rommet!, så går det sikkert like bra som om dere ble hjemme! Ungene våre stortrivdes med all oppmerksomheten de fikk. Den minste vi har møtt var 4 måneder gammel. Det gikk også fint. Og en liten frøken på 6 måneder hadde det alldeles strålende, selv om hun sov dårlig på natten før foreldrene valgte å koble til a/c.

Stå på. Det er du som kjenner småttisen din og deg selv best!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Primula

hvor gammel er deres da TS?

vi reiste da vår var 9 mnd. det gikk kjempefint. vi synes det var en deilig avkobling. hun satt i vogna store deler av uken. syns sikkert det var spennende med mye å se på. vi hadde med bleier og barnemat da vi hadde hørt det var dyrt der. jeg var mest spent på flyturen, men det gikk fint det også. på hjemreisen fikk vi et eget sete til henne. det var deilig for det kan bli tungt å ha barnet på fanget i flere timer.

bare spør dersom det er noe du lurer på. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Primula

og forresten, det var mange i vår familie som var negative også. spesielt den eldre garde...men jeg kjenner mange som har reist til syden med babyer og ikke en eneste som har angret på det. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Så kjekt å høre med deres erfaringer, ønsker gjerne flere også.

Kanskje jeg skulle laget en ny tråd, men lurer på om det er noe spesielt utenom solkrem med høy faktor, mat, hygieniske-produkter, bleier, vogn og myggnett en trenger ha med seg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...