Gå til innhold

Oppskrift Tirmasu


Amalie_85

Anbefalte innlegg

Har så innamri lyst å smake det, det ser så godt ut.

Er det noen som har oppskrift?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

6 pors.

250 gr. mascaraponeost (event. kremost eller snøfrisk)

2 egg

5 ss sukker

20-25 fingerkjeks

1 dl sterk kaffe

1 lite glass marsala (eller sherry/madeira, Grand marnier)

kakao til dryss

Fordel kjeks i bunnen av et ildfast fat

Drypp kald kaffe og vin over

Skill eggene og pisk plommene med 3 ss sukker. Bland de med osten.

Pisk hvitene nesten stive og tilsett resten av sukkeret. Pisk til stivt skum.

Vend det i ostekremen og fordel alt over kjeksen.

Dryss over kakao og sett kaldt minst 3-4 timer.

Mizty

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er oppskriften jeg bruker, tiramisu er utrolig godt. :sikle:

Tiramisu

3 eggeplommer

75 g sukker

en god dæsj kahlua eller kaffelikør

500 g mascarpone ost

2 dl kald sterk kaffe/espresso

14 fingerkjeks

25 g revet sjokolade

kakaopulver

Visp eggeplommer og sukker godt sammen. Ha i mascarpone og visp til røren blir glatt og lys. Tilsett 1 ss av likøren og visp godt. Bland resten av likøren med kaffen. Dypp fingerkjeksene i kaffeblandingen (eller pensle den på, jeg synes kjeksene blir litt for bløte om de dyppes for de suger til seg væske som bare det) og legg halvparten i bunnen av en form. Bre over halvparten av mascarponeblandingen, dryss over litt revet sjokolade. Legg resten av kjeksene oppå, bre over resten av røren og dryss over resten av sjokoladen. Dekk til og sett i kjøleskap i 2 timer. Dryss over kakaopulver før servering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk :)

det var raskt levert ;)

men må det være ildfast for så lenge den ikke skal vamres etterpå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk  :)

det var raskt levert  ;)

men må det være ildfast for så lenge den ikke skal vamres etterpå?

Nei da... har fått oppskriften av noen. Har aldri tenkt over at det faktisk står ildfast fat :hoho:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...