Gå til innhold

fiskeboller med hvit saus


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

jeg har lyst til å spise det hjemme men har ikke peiling på hvordan man lager sånn.

er det lett å lage bollene selv eller an de kjøpes i boks? og hvordan lages sausen?

gleder meg til oppskriftene deres.

Endret av one-of-7
Skrevet

Det er enkelt å lage fiskeboller selv, de smaker bedre enn de kjøpte og du har i tillegg full kontroll på hva som er i dem (fiskeinnholdet i kjøpte fiskeboller kan nemlig variere sterkt). Jeg bruker ca 500 g hvit fiskefilet (torsk, evt sei) som jeg kjører sammen i food processor sammen med 2-2,5 dl fløtemelk (evt kesam), salt, pepper, litt potetmel og et par egg. Former til boller som jeg lar trekke i fiskebuljong ca 10 minutter (til de flyter opp). De kan fint fryses, og blir best om de fryses i litt av buljongen, så her er det fint å lage stor porsjon og fryse ned til senere så har du rask middag en annen gang.

Jeg lager karrisaus til fiskeboller, men det er jo i grunnen samme oppskrift som hvit saus. Jeg smelter et par skjeer smør og tilsetter nok mel til en tykk grøt (omtrent dobbelt så mye mel som smør), det er også på dette stadiet jeg har i karri slik at det får frese litt i smøret. Så sper jeg med melk til en passe tykk saus. Smaker til med salt og pepper på slutten (hvis du ikke bruker karri er det godt med litt muskat i) og lar småkoke 5 minutter for å få bort melsmaken. Fiskebollene varmes i sausen.

Gjest Frysepulver
Skrevet

Et lite tips er også at man ikke skal helle ut kraften i vasken. Denne skal brukes, står forklaring på hermetikkboksen med fiskebollene hva du skal gjøre (melk, mel etc.)

Man skal ikke lage fiskeboller i melk, slik min tante fikk servert en gang :ler:

Skrevet

Nå fikk jeg også lyst på fiskeboller i hvit saus med masse karri og poteter!!!

Gjest bada
Skrevet
Et lite tips er også at man ikke skal helle ut kraften i vasken. Denne skal brukes, står forklaring på hermetikkboksen med fiskebollene hva du skal gjøre (melk, mel etc.)

Enig! Jeg gjør som Arkana, bortsett fra at jeg sper med kraften først, og deretter med melk.

Skrevet

:D tusend takk. da skal jeg prøve det

Skrevet
det er også på dette stadiet jeg har i karri slik at det får frese litt i smøret. Så sper jeg med melk til en passe tykk saus.

Aha, akkurat dette hadde jeg tenkt til å spørre om, ettersom jeg plutselig oppdaget at det står på karriboksen at karrien skal i stekefettet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...