Gå til innhold

Fremhevede innlegg

Skrevet

Min samboer skal muligens si opp jobben sin den siste dagen i Mai.Fra før har han avtalt å ha ferie 3 uker i Juni, og han har en mnd oppsigelsestid.Regner med at det ikke blir så populært på jobben når han sier opp siste dagen før han skal avvikle 3 uker ferie.Kan arbeidsgiver nekte han dette når det er avtalt på forhånd?

Videoannonse
Annonse
Gjest Blondie65
Skrevet

Nei.

Du har rett og krav på å ta ut den oppsamlede ferien din. De kan bli blide eller sure eller hva de vil, det hjelper lite.

Det vanlige i dag er også at man ønsker at de som sier seg opp går fra arbeidsplassen så tidlig som mulig - dette fordi man ikke ønsker at de skal ta med seg "hemmeligheter" eller hvis de sier opp fordi de er umotiverte og skal begynne en annen plass så er det like grei at de går. Dette ordnes vanligvis med ferieuttak.

Men hvorfor si opp i slutten av mai når han vet det nå?

Skrevet

Sakset fra Ferieloven:

§ 8. Ferieavvikling i oppsigelsestid

(1) (Oppsigelse fra arbeidsgiver) 

Arbeidsgiver kan ikke uten arbeidstakers samtykke legge ferie til tid hvor oppsigelsesfristen løper etter oppsigelse fra arbeidsgiver, med mindre oppsigelsesfristen er 3 måneder eller lengre. Arbeidstaker kan motsette seg at allerede fastsatt ferie avvikles i slike tidsrom før fratreden

(2) (Oppsigelse fra arbeidstaker) 

På de vilkår som følger av §§ 6 og 7 kan ferie fastsettes og avvikles i tiden etter arbeidstakers oppsigelse.

(3) (Endring av tiden for fastsatt ferie) 

Tiden for fastsatt ferie kan ikke uten arbeidstakers samtykke endres på grunn av oppsigelse, med mindre vilkårene i § 6 nr. 3 er oppfylt.

(4) (Rett til å kreve ferie lagt til oppsigelsestid) 

Arbeidstaker kan kreve at ferie avvikles før oppsigelsesfristens utløp, hvis det etter dette tidspunkt ikke er tid til å avvikle ferie innenfor hovedferieperioden eller ferieåret, jf § 7 nr. 1 og 2. Arbeidstaker som selv sier opp sin stilling etter 15 august, kan likevel ikke kreve at ferie legges til tiden før 30 september.

(5) (Fravikelighet) 

Reglene i denne paragraf kan ikke ved avtale fravikes til skade for arbeidstaker før oppsigelse har funnet sted.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...