dront Skrevet 21. april 2007 #1 Del Skrevet 21. april 2007 Det jeg lurer på er om man "må" ha finbakstmel i tillegg til sammalt/grovt mel når man baker - og hever med bakepulver, ikke gjær? Har en pose sammalt (ikke spesielt grovt) speltmel, og veldig lite finbakstmel, og tenkte å lage gulrotmuffins. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 21. april 2007 #2 Del Skrevet 21. april 2007 Når du baker med gjær "må" du ha en viss andel siktet mel for å få det til å heve. Det finnes også oppskrifter som baserer seg på nærmere 100% grovt mel + korn, men dette blir ofte VELDIG kompakte bakverk. Når det gjelder hvordan det virker med bakepulver er jeg litt mer usikker, men jeg inbiller meg at du vil få litt av samme effekten der. Det har ikke noe å si hvor fint eller grovt melet er malt i forhold til bakeevnen (fin sammalt har altså samme bakeevne som grovt sammalt), for innholdet av gluten blir det samme. Men om du ikke har fint mel i hus og ikke har mulighet til å stikke ut en snartur for å kjøpe det så kan du jo selvfølgelig prøve med en liten porsjon gulrotmuffins bare for å se. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dront Skrevet 21. april 2007 Forfatter #3 Del Skrevet 21. april 2007 Takk for svar Det fungerte greit, og hevet ok. De ble litt rare likevel, men det er kanskje fordi jeg ikke fulgte noen ordentlig oppskrift... Fant en hel-grov oppskrift på et eller annet trim-forum, så regnet med at det gikk, og det gjorde det jo. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 22. april 2007 #4 Del Skrevet 22. april 2007 Så bra da Kjekkt å vite. Men det er klart, resultatet vil jo uansett bli anneledes om man bruker bare grovt mel enn om man bruker fint mel eller en blanding. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå