Knøttet Skrevet 20. april 2007 #1 Skrevet 20. april 2007 Jeg forstår fortsatt ikke hvordan man skal flå tomater, mulig jeg er dum, men kan noen forklare meg? De tomatene jeg kjøper er som regel ganske harde og vanskelig å få av skallet på, så jeg bruker å dele de i to og ta ut innmaten med skje. Jeg lurer på om det er pga tomatene er så harde at dette er vanskelig- kjøpte tomater hos en annen butikk engang, og da var dette veldig mye enklere fordi de slapp skallet så lett. Kan noen forklare meg hvordan men egentlig skal flå tomater ? *blond*
Gjest bada Skrevet 20. april 2007 #2 Skrevet 20. april 2007 Skjær et kryss i bunnen, ha dem over i kokende vann noen sekunder, og deretter i islakdt vann. Da går det som en lek!
Gjest itla Skrevet 20. april 2007 #3 Skrevet 20. april 2007 Skjær et kryss i bunnen, ha dem over i kokende vann noen sekunder, og deretter i islakdt vann. Da går det som en lek! ← Jepp! I tillegg skjærer jeg et lite kryss i toppen også, jeg, synes det blir enda enklere å få av skallet da. Og som TS er inne på, harde tomater må muligens ligge ørlite lenger i det kokende vannet enn myke tomater - men ikke så lenge at de blir for lette å flå - da får du bare med halvparten av kjøttet også når du fjerner skallet.
Knøttet Skrevet 20. april 2007 Forfatter #4 Skrevet 20. april 2007 tusen takk for svar! :-D Skal prøve senere idag
Gjest Borghild Skrevet 23. april 2007 #5 Skrevet 23. april 2007 Flå tomatene er ikke videre hyggelig for tomatene.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå