magolia Skrevet 10. april 2007 #1 Del Skrevet 10. april 2007 Ovnsretter er kjekke greier synes jeg! Noen som har gode oppskrifter å dele? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Huldali Skrevet 10. april 2007 #2 Del Skrevet 10. april 2007 Gratenger av alle slag! Bakpå posene til Toro sine supper pleier det å stå noen tips om hva ekstra du kan ta i og lage en god ovnsrett. Hvis gratenger er en ovnsrett slik som du tenker på da.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 10. april 2007 #3 Del Skrevet 10. april 2007 Her er et par idéer. Fisk i form: Ha litt olivenolje i ildfast form, legg i fiskestykker (500 g er nok til to, og fyller en vanlig ildfast glassform), salte og pepre. Hell over fløte (1-1,5 dl) og presset saft av ¼ sitron. Ha så over finhakket vårløk, hvitløk og bladpersille, og dekk alt med hakkede friske tomater (gjerne klasetomater) og mozzarella, eller annen reven ost. Stek ved 225 grader i 20 min for fersk filet. Godt med ris til, feks basmatiris kokt sammen med litt surret løk og 1 ts gurkemeie. Ovnsform med nakkekoteletter, pære, eple og gorgonzola (2 pers) ca. 8 poteter 1 middels sellerirot (evt 1-2 pastinakk?) 2 pærer 2 små epler 8 hvitløksfedd med skall 1 bunt hakket frisk rosmarin ¼ sitron et par ts flytende honning 5 ss olivenolje salt, pepper 2 nakkekoteletter ca. 50 g mild gorgonzola Sett stekeovnen på 225 grader. Skjær grønnsaker og frukt i båter. Bland poteter og grønnsaker med 2 ss olivenolje, hakket rosmarin og salt/pepper, frukten med 2 ss olivenolje, sitron, honning, rosmarin og salt/pepper. Ha poteter, hvitløksfedd og rotgrønnsaker i ildfast form med bakepapir, salte og pepre, sett i ovnen (total steketid ca. 40 min). Ha frukten når det er 25 min igjen av total steketid. Gni inn kotelettene med 1 ss olivenolje og frisk rosmarin (gjør evt dette først og la marinere mens grønnsaker etc gjøres klart). Grill på begge sider i tørr grillpanne (eller brun i vanlig panne), salte og pepre. Ha i formen når det gjenstår ca. 10 min av steketiden, senk varmen til 200 g. De siste 5 min av steketiden: Fordel biter av gorgonzola i formen, stek de siste 5 min slik at de smelter litt. Server med grønn salat (ruccola + frisée?) med sennepsvinaigrette, og god rødvin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annamaria8 Skrevet 10. april 2007 #4 Del Skrevet 10. april 2007 Det enkleste i verden er å koke makaroni og legge dette lagvis med skinke eller pølse i formen og lage hvit saus/gratengsaus (m/ost) og helle den over, og drysse ost på toppen. Stek ved 225 grader i ca 20 min i midten. Rimelig også må jeg si. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå