apelsin Skrevet 9. april 2007 #1 Del Skrevet 9. april 2007 Hei. Er litt flaut dette, men jeg følger en oppskrift her nå og var helt sikker på at 1 KG hvetmel var det samme som 10 dl men nå begynner jeg å lure. Det er SÅ klissete! (foccatcha) Hvor mange dl er 1 kg egentlig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 9. april 2007 #2 Del Skrevet 9. april 2007 (endret) 10 dl er 1 liter. Og det staves focaccia. Endret 9. april 2007 av Antoinette Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
apelsin Skrevet 9. april 2007 Forfatter #3 Del Skrevet 9. april 2007 Ja!!! Ikke sant?? Og da må vel 1 KG være det samme som 10 dl og 1/2 KG være det samme som 5 dl skulle jeg tro??? (hjelp så flaut! haha) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 9. april 2007 #4 Del Skrevet 9. april 2007 1 liter hvetemel er ca. 600 gram, så du trenger nok mer mel, ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 9. april 2007 #5 Del Skrevet 9. april 2007 Nei, kg er vekt og dl er volum. 10 dl mel er i overkant av 600 g hvetemel, så du har nok hatt i for lite. Du må vel ha i ca 5 dl til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
apelsin Skrevet 9. april 2007 Forfatter #6 Del Skrevet 9. april 2007 1 liter hvetemel er ca. 600 gram, så du trenger nok mer mel, ja. ← å?? Men hvor mange dl er en 1 kg da? Nå ble jeg helt tullerusk her Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
apelsin Skrevet 9. april 2007 Forfatter #7 Del Skrevet 9. april 2007 Herregud! haha! Jeg syns det ble en sølepytt ja! Hjelp! Men TAKK alle!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 9. april 2007 #8 Del Skrevet 9. april 2007 Du må vel ha i ca 5 dl til. ← Hvis det var 1 kg mel det stod i oppskriften da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 9. april 2007 #9 Del Skrevet 9. april 2007 Mente i væskeform ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bøllefrøet Skrevet 9. april 2007 #10 Del Skrevet 9. april 2007 10dl og 1kg kan jo ikke alltid være det samme, 10dl med fjær veier f.eks mye mindre enn 10dl med bly Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cata Skrevet 9. april 2007 #11 Del Skrevet 9. april 2007 Nei, kg er vekt og dl er volum. 10 dl mel er i overkant av 600 g hvetemel, så du har nok hatt i for lite. Du må vel ha i ca 5 dl til. ← Men hvor mange dl er en 1 kg da? ← 600g = 0,6 kg =10 dl 1 kg = 10 dl/0,6 = 16,7 dl Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
apelsin Skrevet 9. april 2007 Forfatter #12 Del Skrevet 9. april 2007 Der! Det skulle 1/2 KG hvetemel til og jeg hadde nøykatig 5 dl igjen i posen så det ordnet seg Gjorde mange søk på google for å finne en side som kunne konvertere alt dette men det fant jeg ikke så det er godt å ha dere! Jeg skal i hvert fall huske at 1 KG hvetemel er det samme (ca) som 10 dl! Nå skal jeg la deigen heve i 2 timer så får vi se Rosmarin og oliven har jeg men det frister litt å ha i litt hvitløk også. Skulle vel passe bra det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 9. april 2007 #13 Del Skrevet 9. april 2007 Jeg skal i hvert fall huske at 1 KG hvetemel er det samme (ca) som 10 dl! ← Nei, det skal du ikke. Du skal huske at 1 kg hvetemel er ca det samme som 16,7 dl. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
apelsin Skrevet 9. april 2007 Forfatter #14 Del Skrevet 9. april 2007 Nei, det skal du ikke. Du skal huske at 1 kg hvetemel er ca det samme som 16,7 dl. ← Jeg fant jeg fant! 1 liter Hvetemel 0,5 kg http://www.matogdrikke.no/home/malvekt.asp Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 9. april 2007 #15 Del Skrevet 9. april 2007 Rosmarin, oliven og havsalt er godt, jeg serverer ofte focaccia til mat som allerede inneholder hvitløk så jeg pleier sjelden å ha hvitløk i selve brødet også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kamela Skrevet 11. april 2007 #16 Del Skrevet 11. april 2007 Tips: Kjøp deg et litermål som også viser ca vekt på mel og sukker, da slipper du vekt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cata Skrevet 11. april 2007 #17 Del Skrevet 11. april 2007 Eller kjøp en vekt! Da får du det helt rett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest =tentacle= Skrevet 11. april 2007 #18 Del Skrevet 11. april 2007 Eller kjøp en vekt! Da får du det helt rett. ← De små digitale vektene som er mindre enn en tallerken og man kan sette gryter, bakeboller ol oppå og nullstille hver gang man har hatt i en ingrediens, er kjempefine. Man får mye mer nøyaktige målinger, og derfor et mer forutsigbart resultat på det man lager, og man slipper å beregne noe som helst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 11. april 2007 #19 Del Skrevet 11. april 2007 De små digitale vektene som er mindre enn en tallerken og man kan sette gryter, bakeboller ol oppå og nullstille hver gang man har hatt i en ingrediens, er kjempefine. Man får mye mer nøyaktige målinger, og derfor et mer forutsigbart resultat på det man lager, og man slipper å beregne noe som helst. ← Ja, de er geniale! Mange av dem kan stilles inn på ounces og andre merkelige utenlandske måleenheter også, så da er det veldig lett å følge engelske oppskrifter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kamela Skrevet 13. april 2007 #20 Del Skrevet 13. april 2007 Vekt er selvfølgelig det beste (det fikk jeg til!), selv om jeg har klart meg i mange år bare med litermålet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå