Gå til innhold

Krydderkake


Kvist

Anbefalte innlegg

Jeg har fått i oppgave å bake krydderkake til en sær femtenårings konfirmasjon. Eneste beskrivelsen han kom med var at den skulle være "helt sånn vanlig" og ikke minst "dritdigg".

Så da trenger jeg en vanlig og dritdigg oppskrift på krydderkake :) Gjerne i langpanneformat. Noen som har en de vet er god? Og gjerne ikke så fryktelig søt heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Denne er veldig god. Den er litt søt, så du kan godt kutte litt ned på sukkermengden hvis du vil det. Og liker du ikke sukat kan det selvsagt kuttes ut. Glasuren er ganske syrlig, så du kan evt justere på kremost/smørmengden til det som passer deg, men jeg synes det syrlige er godt til den litt søte kaken.

Krydderkake

200 g smeltet smør

1 liter kefir

500 g sukker

650 g hvetemel

4 ts natron

2 ts kanel

2 ts kardemomme

2 ts nellik

1 ts vaniljesukker

½ ts malt ingefær

½ ts muskat

1-2 pakker sukat/fruktblanding

200 g kremost

150 g smør

2 dl melis

2 ss vaniljesukker

Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen. Hell i en smurt stor langpanne og stek på nederste rille ved 180 grader i ca 35 minutter. Avkjøl helt i formen.

Rør sammen kremost, smør, melis og vaniljesukker og bre over kaken.

Kan fryses.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krydderkake for meg er formkake, men det er kanskje ikke det han mener?

For Arkana er krydderkake noe med glasur og det er helt ukjent for meg, så som "vanlig" er det mange versjoner av samme ting, så vanskelig å vite hva han mener.

Kanskje det er greit å prøvelage til han først så kan han gjøre seg opp en mening, liker han den ikke kan den jo evt. fryses ned? Evt. prøve å få frem av han litt mer om hva han mener den smaker som, evt. konsistens og om det er glasur eller ikke.

Men iallefall:

Her er iallefall mine favoritter til krydderkake:

**************************************

Denne er litt standard "kjedelig" men typisk krydderkake (for meg):

Krydderformkake

---------------------

2 egg

3 dl sukker

2 ts kanel

2 ts kardemomme

1 ts bakepulver

3 3/4 dl hvetemel

1 dl melk

100 g smeltet smør

Egg og sukker piskes til eggedosis, bland i resten av ingrediensene, helles i smurt form.

Stekes i 45 min i 160°C

Litt annerledes siden med tyttebær, men artig variant!

Krydderkake med tyttebær

--------------------------------

4 1/2 dl hvetemel

3 dl sukker

1 ts ingefær

1 ts kanel

1 ts nellik

2 ts bakepulver

1 1/2 ts tyttebærsyltetøy

3 dl melk

1 dl smeltet smør

Bland alt det tørre og rør inn melk, tyttebærsyltetøy og smeltet smør.

Hell deigen i smurt form som tar 2 l.

Stek kaken ved 175° i 3/4-1 time.

Dette var min favoritt for mange år siden, lenge siden jeg har laget den nå, må nok prøve den igjen!

Kaffekake

------------

100 g margarin

175 g/2 dl sukker

2 egg

130 g/1 dl sirup

240 g/4 dl mel

1 1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1/2 ts muskat

1/2 ts nellik eller ingefær

1 dl sterk kaffe

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, ett om gangen og rør godt. Ha i sirup. Sikt på mel, bakepulver og krydder. Ha i kaffe til slutt.

Rør til alt er blandet og deigen er jevn.

Stekes på nederste rille ved 160-180°C i ca. 40 min.

Alle tre er formkakekaker som passer til brødform.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar begge to!

Krydderkake for meg er formkake, men det er kanskje ikke det han mener?

For Arkana er krydderkake noe med glasur og det er helt ukjent for meg, så som "vanlig" er det mange versjoner av samme ting, så vanskelig å vite hva han mener.

Kanskje det er greit å prøvelage til han først så kan han gjøre seg opp en mening, liker han den ikke kan den jo evt. fryses ned? Evt. prøve å få frem av han litt mer om hva han mener den smaker som, evt. konsistens og om det er glasur eller ikke.

Tror aldri jeg har smakt krydderkake med glasur jeg heller, og i hvertfall ikke kremostglasur. Så akkurat det spurte jeg ikke om, men tror jeg spurte om alle andre kakedetaljer. Konsistens, størrelse, farge, smak, hvor han hadde smakt sånn osv. Når han ikke kunne gi meg andre svar enn at den skulle være digg så får han pent være glad og fornøyd for den kaka han får. Syns jeg! :ler: Jeg spurte her for å se om det jeg mener er "vanlig" krydderkake stemte med hva andre mente, og det var forsåvidt ganske så likt.

Tror jeg har bestemt meg for en enkel formkaketype, i langpannestørrelse. Med kanel, kardemomme, nellik, ingefær og vaniljesukker som smakssetting. Det må vel bli bra. Orker ikke styre for mye med dette heller, og prøvebaking er uaktuellt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan kutte ut glasuren da, det gjør ingenting, kaken er like god da også. ;) Den er i hvertfall nydelig. Saftig og god, med masse smak. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Persille

Her er min oppskrift på krydderkake:

3 dl hvetemel

1 1/2 ts nellik

3 ts kanel

2 ts bakepulver

3 dl sukker

2 ss syltet appelsinskall eller vanlig appelsinmarmelade

3/4 dl hakkede mandler

2 eggeplommer

1 1/2 dl fløtemelk eller melk

50 g smør

2 eggehviter

Bland sammen alt det tørre.

Pisk eggeplommene med fløtemelk/melk og ha det i melblandingen sammen med smeltet, avkjølt smør.

Vend så stivpisket eggehviter inn i røren.

Stekes i godt, smurt form.

175 - 200 grader

Steketid: ca. 40 minutter

Denne oppskriften passer til en bløtekakeform eller en liten langpanne.

Dobler du oppskriften så passer den til en stor langpanne.

Du kan godt droppe syltet appelsinskall/appelsinmarmelade og mandlene.

Denne blir utrolig saftig. Dagen den blir laget så er overflaten litt sprø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Trur eg veit kva kake du meiner. Krydderkake til langpanne lager eg ofte til famileselskap og eg brer sjokoladeglasur over. Dessutan, er dette ei typisk basarkake.

SURMELKSKAKE

250 g smelta margarin

800 g sukker

800 g hvetemel

8 ts kanel

4 ts natron

1 liter kulturmelk

Steik ved 180 grader i ca 30 min.

Glasur:

50 g smelta margarin

250 g melis

2 ts vaniljesukker

1 ss kakao

4 ss varm kaffe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkel krydderkake

4 egg

6 dl sukker

9 dl hvetemel

5 ts bakepulver

3 dl melk

300 g smeltet smør

2 ss kakao

1 ss kanel

1 ss revet muskat

200 gram hasselnøtter

200 gram rosiner

Pisk eggedosis. Bland i det tørre velselvis med smeltet smøt og melk. Mal/hakk nøttene og tilsett til slutt.

Steke i liten langpanne med 180 grader, nederste rille

Denne synes jeg er kjempegod, baker den alltid til jul!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...