Karamba Skrevet 8. april 2007 #1 Skrevet 8. april 2007 I dag har vi hatt oksestek til middag, men skuffelsen var stor da jeg tok den første biten og oppdaget at steken var kjempeseig!! Tilberedte den på følgende måte: Krydret den med salt og pepper, brunet den deretter i jerngryte. Stekte den så på 150 grader til kjernetemperaturen var 65 grader. Lot den tilslutt hvile i ca 20 min før vi skjærte den opp. Saftig var den, men kjempeseig... Hva har jeg gjort feil?
Wildy Skrevet 8. april 2007 #2 Skrevet 8. april 2007 Høres ikke ut som om du har gjort noe feil! Kan jo være ei sjøldaua ku?
Gjest bada Skrevet 8. april 2007 #3 Skrevet 8. april 2007 Jeg vil tippe at du ikke har gjort noe feil, men at det er kjøttet i seg selv som er seigt. Uansett er det jo veldig kjedelig da.
Karamba Skrevet 8. april 2007 Forfatter #4 Skrevet 8. april 2007 Ja, det var utrolig surt... Sitter nå med over en halv stek som ikke akkurat frister å ha til middag en annen dag. Tenkte at jeg kanskje kunne dele den i biter og koke kjøttet slik at det forhåpentligvis blir litt mørere. Evt lage en eller annen gryte av det... Noen forslag?
Kvist Skrevet 8. april 2007 #5 Skrevet 8. april 2007 Du kan lage restegryte Kjøttrester Resten av sausen som hørte til kjøttet Tomater fra boks Rotgrønnsaker (kålrot, gulrot, sellerirot, persillerot....) Krydder Evt andre grønnsaker Del kjøttet i biter og kok sammen med sausen og tomater. Ha i rotgrønnsaker i grove biter når det er ca 20 minutter til du vil spise. Krydre med noe som passer til sausen du hadde i. Jeg bruker ofte spisskum, pepper, ørlite allehånde... Hvis jeg har rister jeg resten av en chilisausflaske ut med litt vann og har oppi. Eventuelle andre grønnsaker has oppi helt mot slutten, broccolibuketter trenger f.eks ikke lange tida. Serveres med pasta/ris/poteter/rundstykker
Karamba Skrevet 9. april 2007 Forfatter #6 Skrevet 9. april 2007 Takk for tips, Lisee! Høres godt ut!
foxie Skrevet 11. april 2007 #7 Skrevet 11. april 2007 du kunne droppet kjernetempratur , og stekt den en god time ekstra. men den kan jo for bli tørr, så derfor er det lurt å legge den i en steke pose...... men den blir ikke rosa i midten, men den blir mør....
gattissima Skrevet 11. april 2007 #8 Skrevet 11. april 2007 Du har ikke gjort noe feil etter min mening. Bare vært uheldig med kvaliteten på selve kjøttet. Hvis du har kjøpt oksesteken i spesialforretning/ferskvaredisk, ville jeg ha sagt fra i butikken. Er det vakumpakket fra Gilde e.l. tror jeg ikke det er verdt å klage. Jeg kjøpte en helt "umulig" stek i ferskvaredisken på Centra for noen år siden, og fikk veldig bra service da jeg kom tilbake og fortalte dem at den var seig og full av trevler.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå