mee mee Skrevet 1. april 2007 #1 Del Skrevet 1. april 2007 noen som har en god oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Scheherazade Skrevet 1. april 2007 #2 Del Skrevet 1. april 2007 2 eggeplommer, 2 hvitløksbåter finhakket, Litt salt og pepper piskes sammen. 2-2,5 dl olje tilsettes, først dråpevis, deretter i tynn, tynn stråle mens du hele tiden pisker energisk. Type olje er en smakssak, jeg synes det blir for heftig med bare jomfruolivenolje, da denne har mye smak, og pleier å bruke cirka 2/5 jomfruolivenolje og 3/5 solsikkeolje. Men dette bestemmer du egentlig selv. Til slutt smaksettes med litt sitronsaft og eventuelt med mer salt og pepper. Noen bruker litt sennep i tillegg, enten litt dijonsennep eller Colemans sennepspulver. Dette tilsettes i så fall sammen med eggeplommene. Jeg gjør dette når jeg har sennep. Egentlig skal eggene og oljen ha romtemperatur. Jukse-husmor som jeg er, har jeg ikke tid å vente på dette. Bruker kjøleskapskalde egg og olje fra kjøkkenbenken. Hurtigmikseren synes jeg blir litt voldsom, men håndmikser eller stavmikser er en fin ting. Skiller det seg, er det bare å begynne på nytt med en ny eggeplomme, tilsette den skilte blandingen litt etter litt, og fortsette med resten av oljen. Jeg klarte å skille den i går, fikk litt overvekt på oljeflasken, og vips, lå halve innholdet i aiolien. Det gikk ikke særlig bra, men resultatet ble fin-fint da jeg begynte på nytt. Hjemmelaget aioli er kjempegodt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå