Gå til innhold

Tapas som begravelsesmat


Anbefalte innlegg

Skrevet

Bør det være snitter/karbonadesmørbrød og kaffe i et gravøl, eller kan det funke like godt med en flott tapasbuffet?

Videoannonse
Annonse
Gjest Kitten
Skrevet

Det kan funke like godt det, men gamle folk er ikke særlig interessert i tapas som regel. Det pleier og komme en del gamle i minnestunder. Etter min erfaring.

Men det går fint an å kombinere tapasbuffeen med standard koldtbord -mat. Det skal vi gjøre i bryllupet vårt hvertfall..

Skrevet
Det kan funke like godt det, men gamle folk er ikke særlig interessert i tapas som regel. Det pleier og komme en del gamle i minnestunder. Etter min erfaring.

Men det går fint an å kombinere tapasbuffeen med standard koldtbord -mat. Det skal vi gjøre i bryllupet vårt hvertfall..

Enig! Jeg ville satt mye større pris på en tapasbuffet enn på et mer tradisjonelt koldtbord. Men allikevel, det viktigste når man skal lage mat til andre er å lage mat de liker og setter pris på. Og gamle folk er ofte litt tradisjonelle i matveien.

Gjest Kitten
Skrevet
Og gamle folk er ofte litt tradisjonelle i matveien.

Jeg må bare legge til at jeg har jobbet på spisested hvor vi serverte spansk mat/ tapas. Der måtte vi innføre rundstykker med ost og vafler.... Så de eldre skulle bli fornøyde..

Skrevet

Jeg synes tapas er for lite trist til å severes i en begravelse. Gravlaks, eller noe annet gravet, blir riktigere.

Skrevet

jeg hadde syntes det hadde vært litt rart å få servert tapas i en begravelse. Spesielt dersom det hadde vært et eldre mennekse som hadde død. (da kommer det jo gjerne mange eldere til begravelsen). I mitt hode er det mer riktig med snitter, men hver sin smak.

Skrevet
Jeg synes tapas er for lite trist til å severes i en begravelse. Gravlaks, eller noe annet gravet, blir riktigere.

:ler:

Hvis det først skal være skikkelig trist mat, synes jeg heller at det passer med polsk suppe med ihjelkokt kål og poteter.

Gjest =tentacle=
Skrevet
Bør det være snitter/karbonadesmørbrød og kaffe i et gravøl, eller kan det funke like godt med en flott tapasbuffet?

Flotte buffeter med spennende mat passer ikke i begravelse. Maten skal selvsagt smake godt, men for de nærmeste er det uansett umulig å nyte maten i særlig grad, og det er sårende hvis all praten dreier seg om marinaden på de grillede scampiene. Ellers er tapas glimrende til mer festlige anledninger :)

Gjest Bellatrix
Skrevet

Jeg synes heller ikke tapas passer til en begravelse.

Gjest Fjellsippa
Skrevet (endret)

Jeg synes heller ikke at tapas passer som begravelsesmat. Spar det til festlige anledninger.

Snitter eller rundstykker med godt pålegg synes jeg passer best. Hvis man vil servere noe varmt er det jo helt greit med karbonadesmørbrød. Og så kan man jo servere en kake eller to. Kanskje fyrstekake og/eller eplekake. Noe som er ganske nøytralt.

Det er kanskje ikke i alle sammenhenger at det er nødvendig med fornyelse.

Endret av Fjellsippa
Skrevet

De eldre i min familie spiser gladelig den "eksotiske" (i alle fall eksotisk for dem) maten jeg serverer, så ikke alle eldre er like konservative i matveien. Derfor synes jeg tapas er helt ok.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Men tapas kan jo være mye rart da.

Man kan jo faktisk lage mye tapas som ikke består av skumle eller festlige ting.

Både potetbåter, spanske kjøttboller og fylte egg vil jo passe fint på en buffet i en begravelse. Tapas er jo i bunn og grunn veldig enkel mat. Og det passer fint å kombinere med vanlige koldtbord-retter.

Snitter er vel og bra, men i noen begravelser reiser folk langt, og man har lyst til å servere noe som er mer "middag", men uten at det er en "bordsetning". Da er jo koldtbord/tapas perfekt. En annen løsning er å servere en god kjøttsuppe.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...