Tari Skrevet 30. mars 2007 #1 Del Skrevet 30. mars 2007 Hvilken parmesanost liker dere best og hvor kjøper dere den? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gattissima Skrevet 31. mars 2007 #2 Del Skrevet 31. mars 2007 Den økologiske som fås kjøpt i Oslo bl.a. hos Skafferiet og Assaggio Di Toscana. Har aldri smakt bedre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 31. mars 2007 #3 Del Skrevet 31. mars 2007 Jeg liker best den man får kjøpt i store biter (1-1.2 kg) på Smart Club. Jeg tar den ut av plasten og pakker den inn i matpapir og aluminiumsfolie. Da holder den seg i mange måneder i kjøleskapet. Ellers er det viktig å bare kjøpe parmesan som er merket 'parmiggiano reggiano', det er det som er "ekte" parmesan. Det får man tak i i de fleste ostebutikker, på Centra, Ultra, og i andre matvarebutikker med ostedisk. Dessuten - jo mer vellagret osten er, dess bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 31. mars 2007 #4 Del Skrevet 31. mars 2007 Reggiano er best! Ellers har jeg ikke sansen for masselagring, i og med at parmasan er ferskvare. Italienerne ville aldri funnet på å spise mye av den parmasanen vi tuller i oss her til lands. Fersk parmasan skal nærmest smuldre fra hverandre, ikke være en hard kladeis. Nemlig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 31. mars 2007 #5 Del Skrevet 31. mars 2007 Italienerne ville aldri funnet på å spise mye av den parmasanen vi tuller i oss her til lands. Fersk parmasan skal nærmest smuldre fra hverandre, ikke være en hard kladeis. Nemlig! ← Grunnen til at parmesan blir hard, er at den får ligge lenge etter at den har blitt oppdelt, og at det har kommet mye luft til. Når de lagrer parmesanen for at smaken skal utvikle seg er den selvfølgelig hel. Da jeg var i Italia for noen år siden kjøpte jeg med meg en stor bit parmesan som hadde vært lagret i 36 måneder, og det er den beste parmesanen jeg har smakt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 31. mars 2007 #6 Del Skrevet 31. mars 2007 Grunnen til at parmesan blir hard, er at den får ligge lenge etter at den har blitt oppdelt, og at det har kommet mye luft til. Når de lagrer parmesanen for at smaken skal utvikle seg er den selvfølgelig hel. Da jeg var i Italia for noen år siden kjøpte jeg med meg en stor bit parmesan som hadde vært lagret i 36 måneder, og det er den beste parmesanen jeg har smakt! ← Jaja, men det er forskjell på hvordan de lagrer den der den lages, og hvordan vi lagrer den i kjøleskapet! Selv om man bruker vakumpumpe på åpnet vin, kan den bare lagres så-så lenge før den er blitt dårlig. Samme er det med parmasan! Hørtes veldig god ut den du kjøpte ja! Søsteren min bor i Italia og blir helt i harnisk over hva slags gamle klumper vi spiser her i landet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
maristella Skrevet 31. mars 2007 #7 Del Skrevet 31. mars 2007 Er også stor fan av den økologiske fra Assagia i Frognerveien ved ICA. Beste Reggiano i mitt hode. Har italiensk svigermor og hun elsker den også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå