Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg spiser mye omelett, men nå begynner jeg å bli sånn små-lei. Hva pleier dere å ha i omeletten deres?

Videoannonse
Annonse
Gjest Talula
Skrevet

Varianter av ost og skinke, med champignon og løk som regel.

Ellers synes jeg at omelett med løk, paprika og potet er veldig godt. En annen variant jeg lager noen ganger er med paprika, ferske basilikum blader og parmesan, det synes jeg også er veldig godt.

Skrevet (endret)

Jeg har som oftest løk eller purre, hvitløk, bacon og revet cheddar eller fetaostterninger. Har vi kokte poteter til overs er det også godt, blir litt mer mettende. Visper gjerne inn et par ss rømme eller crème fraîche med eggene også, istedet for melk/vann. Annet som er godt i omelett er: paprika, revet squash, champignon, hakkede urter, pølsebiter eller spinat, for å nevne noe.

Endret av Arkana
Skrevet

To varianter går igjen hos oss:

*Purre, bacon, squash og feta/chèvre

*Purre, squash, kalamataoliven (fjern steiner og grovhakk), soltørkede tomater og feta/chèvre.

I begge variantene passer det også med frisk spinat eller finstrimlet grønnkål (sistnevnte må forvelles først). Og så liker jeg å ha crème fraîche i omelett - ikke særlig sunt, men veldig godt. :)

Gjest Marillia
Skrevet

Løk, purre, paprika, skinke, feta, soltørket tomat og fersk basilikum.

Gjest lillelou
Skrevet

Rødløk,basilikum,bladpersille,parmesan. :)

Skrevet
Hvordan lager man omelett?

En helt enkel omelett lager du ved å vispe sammen egg (og evt litt vann, ca 1 ss per egg), salt og pepper. Hell i en varm panne og bruk stekespade og dra røren litt innover mot midten noen ganger slik at omeletten blir luftig og fin. Stek til den er helt stivnet. Utover det kan du steke forskjellige hakkede grønnsaker, urter og evt kjøtt, fisk eller skalldyr før du heller i eggene.

Skrevet

Jeg pleier som regel å lage omelett med skinke, fetaost og brokkoli.

Gjest Tweek
Skrevet
En helt enkel omelett lager du ved å vispe sammen egg (og evt litt vann, ca 1 ss per egg), salt og pepper. Hell i en varm panne og bruk stekespade og dra røren litt innover mot midten noen ganger slik at omeletten blir luftig og fin. Stek til den er helt stivnet. Utover det kan du steke forskjellige hakkede grønnsaker, urter og evt kjøtt, fisk eller skalldyr før du heller i eggene.

Tusen takk :)

Skrevet

Trøffelolje er fantastisk godt på omelett! Ta den på rett før du serverer, og husk noen få dråper er nok. Evt. fersk, skivet trøffel når det er sesong.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...