Devana Skrevet 30. mars 2007 #1 Skrevet 30. mars 2007 Jeg spiser mye omelett, men nå begynner jeg å bli sånn små-lei. Hva pleier dere å ha i omeletten deres?
Gjest Talula Skrevet 30. mars 2007 #2 Skrevet 30. mars 2007 Varianter av ost og skinke, med champignon og løk som regel. Ellers synes jeg at omelett med løk, paprika og potet er veldig godt. En annen variant jeg lager noen ganger er med paprika, ferske basilikum blader og parmesan, det synes jeg også er veldig godt.
Arkana Skrevet 30. mars 2007 #3 Skrevet 30. mars 2007 (endret) Jeg har som oftest løk eller purre, hvitløk, bacon og revet cheddar eller fetaostterninger. Har vi kokte poteter til overs er det også godt, blir litt mer mettende. Visper gjerne inn et par ss rømme eller crème fraîche med eggene også, istedet for melk/vann. Annet som er godt i omelett er: paprika, revet squash, champignon, hakkede urter, pølsebiter eller spinat, for å nevne noe. Endret 30. mars 2007 av Arkana
Gjest piaf Skrevet 30. mars 2007 #4 Skrevet 30. mars 2007 To varianter går igjen hos oss: *Purre, bacon, squash og feta/chèvre *Purre, squash, kalamataoliven (fjern steiner og grovhakk), soltørkede tomater og feta/chèvre. I begge variantene passer det også med frisk spinat eller finstrimlet grønnkål (sistnevnte må forvelles først). Og så liker jeg å ha crème fraîche i omelett - ikke særlig sunt, men veldig godt.
Gjest Marillia Skrevet 30. mars 2007 #7 Skrevet 30. mars 2007 Løk, purre, paprika, skinke, feta, soltørket tomat og fersk basilikum.
Gjest lillelou Skrevet 30. mars 2007 #8 Skrevet 30. mars 2007 Rødløk,basilikum,bladpersille,parmesan.
Arkana Skrevet 30. mars 2007 #10 Skrevet 30. mars 2007 Hvordan lager man omelett? ← En helt enkel omelett lager du ved å vispe sammen egg (og evt litt vann, ca 1 ss per egg), salt og pepper. Hell i en varm panne og bruk stekespade og dra røren litt innover mot midten noen ganger slik at omeletten blir luftig og fin. Stek til den er helt stivnet. Utover det kan du steke forskjellige hakkede grønnsaker, urter og evt kjøtt, fisk eller skalldyr før du heller i eggene.
Gjest Skya Skrevet 31. mars 2007 #11 Skrevet 31. mars 2007 Jeg pleier som regel å lage omelett med skinke, fetaost og brokkoli.
Gjest Tweek Skrevet 31. mars 2007 #12 Skrevet 31. mars 2007 En helt enkel omelett lager du ved å vispe sammen egg (og evt litt vann, ca 1 ss per egg), salt og pepper. Hell i en varm panne og bruk stekespade og dra røren litt innover mot midten noen ganger slik at omeletten blir luftig og fin. Stek til den er helt stivnet. Utover det kan du steke forskjellige hakkede grønnsaker, urter og evt kjøtt, fisk eller skalldyr før du heller i eggene. ← Tusen takk
gattissima Skrevet 31. mars 2007 #13 Skrevet 31. mars 2007 Trøffelolje er fantastisk godt på omelett! Ta den på rett før du serverer, og husk noen få dråper er nok. Evt. fersk, skivet trøffel når det er sesong.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå