Gå til innhold

Bake med kokosmelk?


Kaffekoppen

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Formbakt brød med kokosmelk (gir 2 brød)

2 dl kokosmelk

3 dl vann

50g gjær

2 ss sukker

1½ ts salt

1,2-1,4 l hvetemel

egg til pensling

Varm kokosmelk og vann til 37 grader. Legg gjæren i en romslig bakebolle, slå over melkeblandingen og rør til gæren har løst seg opp. Elte inn sukker, salt og det meste av melet (spar noe til utbaking). La deigen heve ca 45 min til dobbel str. Sett ovnen på 200 gr. Elt deigen på melet bakebord og del den i to. Legg de i hver sin brødform (smurt). Etterheves ca 20 min. Pensles med sammenpisket egg og stekes i ca 30 min.

Du kan gjerne blande inn div frø eller gryn etter smak om du ønsker og få litt mer "å tygge på".

Forøvrig går det fint å bytte ut vanlig melk med kokosmelk i mange kakeoppskrifter. Og ikke minst: prøv den i vaffel- og pannekakerøren neste gang

:Nikke:!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...