Gjest SuperMoo Skrevet 28. mars 2007 #1 Del Skrevet 28. mars 2007 Både jeg og sambis er veldig glade i grønnsaker så jeg lager mye grønnsakslapskaus. Men det hadde vært kjekt med noen tips til andre måter å lage det på. Både med og uten kjøtt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 28. mars 2007 #2 Del Skrevet 28. mars 2007 Selv om jeg prøver meg på forskjellige oppskrifter er det vel disse tre lapskausene som går igjen hos oss: - Lys lapskaus: Koker en røkt eller saltet svineknoke et par timer, til kjøttet faller av bena. Renser knoken og skjærer kjøttet i biter. Av grønnsaker bruker jeg poteter, gulrot, kålrot og sellerirot i terninger som jeg lar koke mørt i kraften fra knoken (har i kjøttet også). De siste minuttene har jeg også i strimlet purre. Smaker til med salt og pepper. Noen ganger har jeg brukt lettsaltet svineflesk istedet for knoke, det går en del raskere. Den skjærer jeg i terninger og steker raskt før jeg heller over vann og lar koke alene ca 30 minutter før jeg har i grønnsakene og koker til alt er mørt. - Brun lapskaus: Jeg bruner terninger av oksekjøtt i panne og drysser over mel. Tilsetter hakket løk, gulrot og selleri, litt tomatpuré, worcestershiresaus, salt, pepper, paprikapulver, timian og kraft. Lar alt koke ca 45 minutter. Tilsetter poteter i terninger og lar koke 30 minutter til. - Kyllinglapskaus: Steker bacon og kyllingfilet i biter. Steker også purre, løk og gulrot mørt. Tilsetter rød paprika, hvitløk, poteter i terninger, en boks hermetiske tomater, vann, salt, pepper, malt koriander, timian, basilikum og cayennepepper. Lar alt småkoke 30-40 minutter. Mot slutten har jeg gjerne i et par ss crème fraîche også, hvis jeg har. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 29. mars 2007 #3 Del Skrevet 29. mars 2007 Steke løk og hvitløk til det blir mykt (ikke brunt), hell over kål, poteter og gulrøtter kuttet i små biter og la det steke på lav varm en stund. Hell dette så over i en stor gryte og hell over 2 liter grønnsaksbuljong og krydre med salt og pepper. Skru opp varmen og la det koke i en halvtime til. Nam! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SuperMoo Skrevet 31. mars 2007 #4 Del Skrevet 31. mars 2007 Masse gode tips her ja. Tusen takk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå