Spire Skrevet 27. mars 2007 #1 Del Skrevet 27. mars 2007 (endret) Jeg abonnerer på øko frukt og grønt, og fikk i dag 2 avocadoer i "posten". Nå lurer jeg litt på hva jeg skal bruke dem til...Er ikke s fryktelig glad i å spise bare avocado, nemlig. Er det noen som har en god oppskrift på guakamole? Finner nemlig ingen på nett... Eller har noen andre forslag? Har funnet en oppskrift på matprat med stekt svinekjøtt og avokado-salat, men jeg tar gjerne imot flere og mer "avanserte" tips. Endret 27. mars 2007 av Spire Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 27. mars 2007 #2 Del Skrevet 27. mars 2007 Denne indiske salaten er veldig god. Jeg bruker den som tilbehør til annen indisk mat, men den kan godt spises som lunsjrett eller sammen med nanbrød eller pitabrød. Den er for øvrig veldig lik guacamole, bortsett fra at ingrediensene ikke er most sammen. 2 modne avokadoer i terninger saft og skall (bare det grønne) av 1/2 lime 8 cherrytomater, delt i to (eller 1-2 vanlige tomater i terninger) 1 vårløk eller 1/2 rødløk, finhakket finhakket frisk koriander 1/2 ts malt spisskummen 1/4 ts malt koriander salt og pepper 1 ss olivenolje litt cayennepepper Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra olivenolje og cayennepepper. Smak til med cayennepepper etter hvor sterk du vil ha salaten. Bland i oljen. La salaten gjerne stå litt før du spiser den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Donpedro Skrevet 27. mars 2007 #3 Del Skrevet 27. mars 2007 Jeg lager guacamole slik: 1 avokado 1/2-1 lime, press ut saften 2-3 hvitløkskløfter, hakket 2-3 klyper maldonsalt kvernet pepper Kjør alt med stavmikser Ferdig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fruktfat Skrevet 27. mars 2007 #4 Del Skrevet 27. mars 2007 ekte guacamole: mos avocadokjøttet med en gaffel, ha på litt olivenolje, limesaft og salt. rør inn hakket tomat, løk og koriander, og pepper og salt etter smak. da må du også ha pico de gallo til: hakket tomat, løk og koriander blandes sammen. server til tortillachips og nachos Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 27. mars 2007 #5 Del Skrevet 27. mars 2007 da må du også ha pico de gallo til: hakket tomat, løk og koriander blandes sammen. server til tortillachips og nachos ← Tilsett også gjerne limesaft, olje, salt, hakket frisk chili og ørlite sukker også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chelsea Skrevet 27. mars 2007 #6 Del Skrevet 27. mars 2007 Det hender jeg jukser med guacamolen og kjøper en sånn rød pose ferdig kryddermiks for å blande i den moste avocadoen, blir godt det og! Ellers er en avocadosalsa god til f.eks. scampi: Avocado hakket i biter Finhakket rødløk Litt olivenolje Litt sitronsaft Salt, pepper Blandingsforholdet vet jeg ikke helt, tar det vanligvis på gefühlen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flua Skrevet 27. mars 2007 #7 Del Skrevet 27. mars 2007 Tror det finnes like mange varianter av "ekte" guacamole som det gjør av mors kjøttkaker........... Jeg lærte å lage i California, og den er sånn; 2 avokado 1-2 faste middels store tomater 1 liten løk en halv rød chili saften av 1 sitron del opp i store biter, og dur i foodproffessoren til alt er glatt, smak til med salt.....ca 1-2 ts. Noen ganger trengs mere limejuice også. Og chilimengden må variere etter hva man liker selvfølgelig. La stå kaldt i kjølekspet minst en time før servering med tortillachips. ----------------------------------------------------------------- Ellers så bruker jeg å dele en avokado i to, gni inn med sitronsaft, ha på en klatt kaviar på tube, og et med teskje! Godt som forrett, snacks og det er rimelig sundt!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Catwoman Skrevet 27. mars 2007 #8 Del Skrevet 27. mars 2007 Her er mange avokadooppskrifter er flere guacamoleoppskrifter der og. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fruktfat Skrevet 27. mars 2007 #9 Del Skrevet 27. mars 2007 (endret) Tror det finnes like mange varianter av "ekte" guacamole som det gjør av mors kjøttkaker........... J ← ja, det gjør det nok! jeg lærte å lage det i mexico og guacamole skal ikke være helt glatt... (men man lager jo etter hva man liker selv) Og koriander er viktig! Endret 27. mars 2007 av Fruktfat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå