Gå til innhold

---


Hoppetaujenta

Anbefalte innlegg

---

Endret av Hoppetaujenta
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Deception

Poenget med lavintensiv (!) trening på tom mage, er at man visstnok går rett til fettlagrene for å hente energien. Men hvis man skal trene mer intensivt enn for eksempel en gåtur, er det ganske nødvendig å få i seg mat før treningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:Nikke:

Så lenge du holder deg til lavintensitet trening (gåtur, lett sykling) og ikke styrketrening, så er det bra trening. Når du våkner om morgenen er det lenge siden du har fått glukose i blodet (mest sannsynlig). Når du da må ha energi, tas det fra fettet.

Det som kan være en hake ved trening før frokost, er jo at man kanskje ikke klarer å holde på så lenge, naturlig nok fordi man ikke har så mye energi å gå på. Og da kan kanskje 30 minutter hard trening etter et måltid være bedre, selv om det, prosentvis, ikke forbrenner så mye fett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er viktig med trening er å forbrenne flere kalorier enn man spiser. Da vil man gå ned i vekt.

Det er ikke slik at høyintensiv trening betyr at man går ned mindre i vekt. Snarere tvert imot. Det som skjer er at høyintensiv trening tapper karbohydratlagrene i kroppen, mens lavintensiv trening (gåtur etc.) ikke trenger så mye "høyoktan" karbohydrat og kan gå rett på fettlagrene for å hente energi.

Men man må se dagen under ett. Hvis man har utført en lavintensiv trening har man ikke tappet ned karbohydratlagrene så mye så de trenger ikke fylles opp igjen med mye. Det betyr at den maten man da spiser etterpå direkte vil lagres som fett igjen. Men om man hadde utført høyintensiv trening vil den maten man spiser etterpå først gå med til å fylle opp igjen karbohydrat lagrene før maten blir lagret som fett.

Husk også at ved høyintensiv trening vil man etter en viss tid forbrenne mye fett. Det skjer på det tidspunktet når karbohydratlagrene er tomme. Da vil ytelsen gå ned fordi man vil føle seg slapp og sliten. Fettforbrenning er en mindre effektiv form for å hente energi for kroppen. Det tar tid å omdanne fettet til høyoktan sukker som kroppen kan omdanne til energi. Karbonhydratlagrene har den mest effektive energien og må ikke omdanne den. Derfor yter man mer. Jeg har lest at etter ca. 60-70 minutter vil karbohydratlagrene til de fleste være tomme og man vil gå over til direkte fettforbrenning. Så en 90 minutters spinningtime er ideell trening. :)

Som dere ser blir det ikke borte mer fett i løpet av en dag dersom man utførte en lavintensiv gåtur som forbrente 250 kalorier sammenliknet med en rask løpetur som forbrente 600 kalorier såfremt man spiser det samme iløpet av dagen. Det som gjør at noen får bedre effekt av lavintensiv trening er at de etter høyintensiv trening spiser MER enn de ville gjort etter lavintensiv trening. Da går matinntaket opp og ødelegger for det høyere energiforbruket. Det er en felle man må unngå å falle i.

Tenk på slanking som ren matematikk. Hver eneste dag "regner kroppen": Kalorier spist - kalorier forbrukt = vektøkning hvis differansen er større enn 0, men vektreduksjon hvis differanser er mindre enn 0.

Det er derfor smartere å ta en rask løpetur, spinningtime, økt på romasking etc. enn kun en gåtur såfremt man ikke faller for fristelsen til å spise mer fordi man blir mer sliten. Det vil gi et høyere kaloriforbruk i løpet av dagen og dermed en raskere vektreduksjon.

Prosentvis fettforbrenning av en treningsøkt er irrelevant å tenke på. Det er korrekt at høyintensiv trening har en lav prosent fettforbrenning fordi mesteparten av energien kommer fra kalorilagrene (frem til lagrene er tomme). Lavintensiv trening henter mer energi direkte fra fettforbrenning. Men den "treningsformen" som har høyest prosentvis andel fettforbrenning er å ligge på sofaen eller å sove. Her er prosenten nesten 100%. Og alle vet at det ikke er veien å gå for å gå ned i vekt. ;)

Så mitt råd til de som ønsker å gå ned i vekt er å ikke bry seg så mye om formen for trening. ALL trening er bedre enn ingen trening. Hovedfordelen med høyintensiv trening er at man får det ønskede kaloriforbruket i løpet av kortere tid så man får mer tid til andre ting. Men det er mer slitsomt. Om man ikke ønsker å slite seg ut så er gåturer helt fine, men man trenger å holde på lenger for å få den ønskede effekten i form av forbrukte kalorier.

Men dersom man ønsker å trene før frokost så er det helt riktig at høyintensiv trening vil være vanskelig å utføre fordi karbohydratlagrene er ikke fulle. Da blir man raskere sliten og klarer ikke yte så mye som man ønsker. Det er derfor en fordel å spise noe før man tar en løpetur, spinningtime etc. En gåtur kan man imidlertid lett klare uten å spise først. Men man går ikke mer ned om man trener før frokost enn om man trener på ettermiddagen. Det som betyr noe er hvor mange kalorier man forbrukte under treningsøkten. Når den skjedde på dagen har liten betydning.

Endret av Paladin
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Tusen takk ! Dette var sånne opplysninger som jeg søkte, egentlig. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...