Gå til innhold

Har noe sei i frysa


Gjest Minimi

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Seikaker: Kjør fileten i food processor sammen med salt, pepper, litt potetmel, melk og hakket purre eller gressløk. Form til fiskekaker som stekes i panne. Server med poteter, grønnsaker og f.eks. sennepsaus (vanlig hvit saus smakt til med godt med sennep og hakket gressløk).

Fiskegrateng: Bland frosne erter og fisken i små terninger sammen med kokt makaroni og hvit saus smaksatt med muskat og tilsatt to vispede egg. Bland godt og hell i en ildfast form. Dryss over strøkavring og stek ved 200 grader i 35-40 minutter.

Fisk i folie: Pensle folieark med litt smør og fordel poteter og squash i staver, fennikel og løk i båter og blomkål i små buketter oppå. Bland sammen med litt salt, pepper og presset sitron. Legg tykke skiver av seifilet på toppen og fordel en pakke fetaost med oliven oppå alle pakkene. Pakk sammen og bak ved 150 grader i 20-30 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du skal lage seikaker av frossen fisk, må du huske på å ta med alt "vannet" som siver ut av fisken når den tiner, ellers vil ikke kakene henge sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SEIGRYTE:

600 gram seifilet (1 pakke), skjæres i terninger

1 pose gulrøtter, skjæres i skiver

2 store purrer, i skiver/ringer

100-150 gram smør (jo mer, jo bedre smak)

1 beger seterrømme/creme fraiche

Smelt smøret i en stor gryte. Legg i purren, spre det godt utover. Legg fisken over purren og så til slutt gulrøttene øverst. Smør hele begeret med rømme over gulrøttene, salte og pepre og legg på lokk. La gryten småputre i ca. en halvtime, eller til grønnsakene er møre.

Server med poteter eller det dere vil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i folie: Pensle folieark med litt smør og fordel poteter og squash i staver, fennikel og løk i båter og blomkål i små buketter oppå. Bland sammen med litt salt, pepper og presset sitron. Legg tykke skiver av seifilet på toppen og fordel en pakke fetaost med oliven oppå alle pakkene. Pakk sammen og bak ved 150 grader i 20-30 minutter.

Den så god ut - og vi har alle ingrediensene unntatt fetaost! Skal prøves en av de nærmeste dagene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

SEIGRYTE:

600 gram seifilet (1 pakke), skjæres i terninger

1 pose gulrøtter, skjæres i skiver

2 store purrer, i skiver/ringer

100-150 gram smør (jo mer, jo bedre smak)

1 beger seterrømme/creme fraiche

Smelt smøret i en stor gryte. Legg i purren, spre det godt utover. Legg fisken over purren og så til slutt gulrøttene øverst. Smør hele begeret med rømme over gulrøttene, salte og pepre og legg på lokk. La gryten småputre i ca. en halvtime, eller til grønnsakene er møre.

Server med poteter eller det dere vil.

Så enkelt, og sikkert veldig godt.

Skal prøves ut en av de nærmeste dagene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...