Gjest Minimi Skrevet 21. mars 2007 #1 Skrevet 21. mars 2007 Trenger oppskrifter til seimiddag. Noen som har?
Arkana Skrevet 21. mars 2007 #2 Skrevet 21. mars 2007 Seikaker: Kjør fileten i food processor sammen med salt, pepper, litt potetmel, melk og hakket purre eller gressløk. Form til fiskekaker som stekes i panne. Server med poteter, grønnsaker og f.eks. sennepsaus (vanlig hvit saus smakt til med godt med sennep og hakket gressløk). Fiskegrateng: Bland frosne erter og fisken i små terninger sammen med kokt makaroni og hvit saus smaksatt med muskat og tilsatt to vispede egg. Bland godt og hell i en ildfast form. Dryss over strøkavring og stek ved 200 grader i 35-40 minutter. Fisk i folie: Pensle folieark med litt smør og fordel poteter og squash i staver, fennikel og løk i båter og blomkål i små buketter oppå. Bland sammen med litt salt, pepper og presset sitron. Legg tykke skiver av seifilet på toppen og fordel en pakke fetaost med oliven oppå alle pakkene. Pakk sammen og bak ved 150 grader i 20-30 minutter.
Gjest piaf Skrevet 21. mars 2007 #3 Skrevet 21. mars 2007 Hvis du skal lage seikaker av frossen fisk, må du huske på å ta med alt "vannet" som siver ut av fisken når den tiner, ellers vil ikke kakene henge sammen.
*Zoe* Skrevet 21. mars 2007 #4 Skrevet 21. mars 2007 SEIGRYTE: 600 gram seifilet (1 pakke), skjæres i terninger 1 pose gulrøtter, skjæres i skiver 2 store purrer, i skiver/ringer 100-150 gram smør (jo mer, jo bedre smak) 1 beger seterrømme/creme fraiche Smelt smøret i en stor gryte. Legg i purren, spre det godt utover. Legg fisken over purren og så til slutt gulrøttene øverst. Smør hele begeret med rømme over gulrøttene, salte og pepre og legg på lokk. La gryten småputre i ca. en halvtime, eller til grønnsakene er møre. Server med poteter eller det dere vil.
dront Skrevet 21. mars 2007 #5 Skrevet 21. mars 2007 Fisk i folie: Pensle folieark med litt smør og fordel poteter og squash i staver, fennikel og løk i båter og blomkål i små buketter oppå. Bland sammen med litt salt, pepper og presset sitron. Legg tykke skiver av seifilet på toppen og fordel en pakke fetaost med oliven oppå alle pakkene. Pakk sammen og bak ved 150 grader i 20-30 minutter. ← Den så god ut - og vi har alle ingrediensene unntatt fetaost! Skal prøves en av de nærmeste dagene
Gjest piaf Skrevet 21. mars 2007 #6 Skrevet 21. mars 2007 Her er forresten en tidligere tråd om emnet.
NullHull Skrevet 21. mars 2007 #7 Skrevet 21. mars 2007 Og her er masse gode sei-oppskrifter fra Godfisk.no .
Gjest Minimi Skrevet 21. mars 2007 #8 Skrevet 21. mars 2007 Takk alle sammen. Får ikke helt bestemt meg, mye som virka godt her
Lizzie123 Skrevet 22. mars 2007 #9 Skrevet 22. mars 2007 SEIGRYTE: 600 gram seifilet (1 pakke), skjæres i terninger 1 pose gulrøtter, skjæres i skiver 2 store purrer, i skiver/ringer 100-150 gram smør (jo mer, jo bedre smak) 1 beger seterrømme/creme fraiche Smelt smøret i en stor gryte. Legg i purren, spre det godt utover. Legg fisken over purren og så til slutt gulrøttene øverst. Smør hele begeret med rømme over gulrøttene, salte og pepre og legg på lokk. La gryten småputre i ca. en halvtime, eller til grønnsakene er møre. Server med poteter eller det dere vil. ← Så enkelt, og sikkert veldig godt. Skal prøves ut en av de nærmeste dagene
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå