Gjest Huldali Skrevet 20. mars 2007 #1 Del Skrevet 20. mars 2007 Er det noen spesielle mattradisjoner i påsken? Når skal påske egget åpnes? Familien min har aldri vært noe flinke til å holde på tradisjoner, men jeg syns slikt er ganske koselig og trenger å lære litt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 20. mars 2007 #2 Del Skrevet 20. mars 2007 Vi fikk alltid påskeegget til frokost 1. påskedag. I tillegg hadde påskeharen vært i huset samme natt og gjemt mange små påskeegg, så broren min og jeg fikk hver vår kurv og gikk rundt og lette etter sjokoladeegg. Det er en koselig tradisjon som min franske mamma har med seg fra hjemlandet sitt, og den skal jeg beholde til barna våre. Og bløtkokt egg er selvsagt fast innslag til frokost den dagen også. Ellers har vi tradisjon med å spise lammelår 1. påskedag (samt uante mengder appelsiner og kvikklunsj ellers i påskeuken). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Huldali Skrevet 20. mars 2007 #3 Del Skrevet 20. mars 2007 Det høres kjempekoselig ut! Hvis jeg får barn noen gang vil jeg gjøre noe sånt jeg også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hobgoblin Skrevet 20. mars 2007 #4 Del Skrevet 20. mars 2007 På Skjærtorsdag spiser vi lammelår, og på 1. påskedag kommer påskeharen med påskeegget. Ellers er det mye appelsiner og sjokolade. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
workout Skrevet 21. mars 2007 #5 Del Skrevet 21. mars 2007 Bare noen "påskestikkord", som jeg forbinder med hele påskeuka. Appelsiner (de er sykt gode ved påsketider) Kvikklunsj Annen sjokolade + MARSIPAN Egg (bløtkokte til frokost) Kakao Grilla pølser (på skitur såklart) Brødskive med brunsost (på tur...) Og bare generelt koos, være med familien, gå på mange lange skiturer etc. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Marillia Skrevet 21. mars 2007 #6 Del Skrevet 21. mars 2007 Vi har spiser som regel lammelår på påskeaften, ellers har vi ingen andre faste middagstradisjoner i påsken. Siden vi alltid er på hytta, blir det grilling av pølser, kakao med krem og/eller marsmellows, kvikklunjs, appelsiner, marsipan, egg og bacon. Påske på hytta betyr også en del gjester, og da blir det også en del kaker. Da jeg var barn, var det Tropisk Aroma og Fyrstekake hver påske, men jeg har ingen faste kaker jeg lager til påske. Påskeegget får barna på skjærtorsdag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chelsea Skrevet 21. mars 2007 #7 Del Skrevet 21. mars 2007 Når det gjelder eggekoking. Kan hende dere kjenner til dette, men tipser om det i alle tilfelle. Ved å putte skall fra gul løk i kokevannet blir eggene gule og det passer jo til påske! Da blir det liksom enda litt mer stas med egg. (Mener at jeg har prøvd å ha i rødbete i vannet også, da blir eggene rosa) :smile: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 21. mars 2007 #8 Del Skrevet 21. mars 2007 Vi spiser som mange her lammelår i påsken, enten på påskeaften eller skjærtorsdag. Langfredag har vi gjerne fisk, bacalao, laks eller fersk torsk. Påskeaften lager ungene et reir av strå som påskeharen kan legge eggene i, så løper de ut i pysjen for å finne det på påskemorgen. En gammel tradisjon som fortsatt lever noen steder, og som jeg har lyst til å gjøre en gang, er å gå på nærmeste fjelltopp for å se soloppgangen påskemorgen. Det fordrer imidlertid at jeg står opp tiiiiidlig..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå