Gå til innhold

Fryse foccacia?


magolia

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Er foccacia like god etter å ha vært fryst?

Jeg lager store porsjoner og fryser ned. Synes det går helt fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan jeg godt gjøre. Men, ikke før i morgen når jeg har tilgang til oppskriften jeg bruker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker denne oppskriften:

http://www.gladimat.no/FrontServlet?s=mat&...=recept&id=1501

Veldig grei og enkel oppskrift. Bruker ofte andre urter enn rosmarin oppå. Den egner seg forøvrig godt til frysing.

Litt skeptisk til matoppskrifter fra nettsteder som ikke klarer å skrive navnet på retten riktig :sjenert:

Prøv å uttale det de i oppskriften kaller foccacia, det blir noe sånt som fotshjaka... Helt ok at vi vanlige dødelige bommer på skrivemåten på utenlandske produkter, men dem som skal gi inntrykk av å ha fagkunnskap burde ta seg bryet medå sjekke hvordan det skal skrives.

Forøvrig er det supert å fryse focaccia. Tiner det først helt opp, og så på svak varme i stekeovnen noen minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprskriften jeg bruker.

Brød

250 g hvetemel

250 g durumhvete

1 ts salt

25g gjær

1 ts honning

1 ts olivenolje

På toppen

Frisk rosmarin (opphakket, noen hele blad)

1 dl sorte oliven uten steiner, delt i to.

Olivenolje

Havsalt

Bland det tørre, bland det våte, varm opp til 35 grader, ha i gjær + honning.

Bland alt, hev i 1.5 til 2 timer

Trykk deigen flat i en stor langpanne (bakepapir under). Etterhev, trykk fordypninger i deigen med fingrene, pensle med olivenolje, dryss over salt, ha på oliven og rosmarin.

Stek midt i ovnen på 250 grader i 10-12 minutter. Følg med.

Man kan bruke andre ting enn oliven. Eks, marinerte soltørkede tomater.

Mulig denne deigen ikke blir så høy (1.5-2 cm) som mange er vant til om man bruker en stor langpanne. Kan eventuelt lage større deig.

Vær forsiktig ved nedfrysning og opptining slik at rosmarin og oliven ikke faller av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...