skrue Skrevet 15. mars 2007 #2 Skrevet 15. mars 2007 Er foccacia like god etter å ha vært fryst? Jeg lager store porsjoner og fryser ned. Synes det går helt fint.
skrue Skrevet 16. mars 2007 #5 Skrevet 16. mars 2007 Det kan jeg godt gjøre. Men, ikke før i morgen når jeg har tilgang til oppskriften jeg bruker.
Eliza Doalot Skrevet 16. mars 2007 #6 Skrevet 16. mars 2007 Jeg bruker denne oppskriften: http://www.gladimat.no/FrontServlet?s=mat&...=recept&id=1501 Veldig grei og enkel oppskrift. Bruker ofte andre urter enn rosmarin oppå. Den egner seg forøvrig godt til frysing.
Philippa Skrevet 16. mars 2007 #7 Skrevet 16. mars 2007 Jeg har også fryst ned, og det har fungert fint.
gattissima Skrevet 16. mars 2007 #8 Skrevet 16. mars 2007 Jeg bruker denne oppskriften: http://www.gladimat.no/FrontServlet?s=mat&...=recept&id=1501 Veldig grei og enkel oppskrift. Bruker ofte andre urter enn rosmarin oppå. Den egner seg forøvrig godt til frysing. ← Litt skeptisk til matoppskrifter fra nettsteder som ikke klarer å skrive navnet på retten riktig Prøv å uttale det de i oppskriften kaller foccacia, det blir noe sånt som fotshjaka... Helt ok at vi vanlige dødelige bommer på skrivemåten på utenlandske produkter, men dem som skal gi inntrykk av å ha fagkunnskap burde ta seg bryet medå sjekke hvordan det skal skrives. Forøvrig er det supert å fryse focaccia. Tiner det først helt opp, og så på svak varme i stekeovnen noen minutter.
skrue Skrevet 17. mars 2007 #9 Skrevet 17. mars 2007 Opprskriften jeg bruker. Brød 250 g hvetemel 250 g durumhvete 1 ts salt 25g gjær 1 ts honning 1 ts olivenolje På toppen Frisk rosmarin (opphakket, noen hele blad) 1 dl sorte oliven uten steiner, delt i to. Olivenolje Havsalt Bland det tørre, bland det våte, varm opp til 35 grader, ha i gjær + honning. Bland alt, hev i 1.5 til 2 timer Trykk deigen flat i en stor langpanne (bakepapir under). Etterhev, trykk fordypninger i deigen med fingrene, pensle med olivenolje, dryss over salt, ha på oliven og rosmarin. Stek midt i ovnen på 250 grader i 10-12 minutter. Følg med. Man kan bruke andre ting enn oliven. Eks, marinerte soltørkede tomater. Mulig denne deigen ikke blir så høy (1.5-2 cm) som mange er vant til om man bruker en stor langpanne. Kan eventuelt lage større deig. Vær forsiktig ved nedfrysning og opptining slik at rosmarin og oliven ikke faller av.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå